Σκουρλέτης: Προς ολιγόμηνη μετάθεση οι αυτοδιοικητικές εκλογές το 2019

Σκουρλέτης: Προς ολιγόμηνη μετάθεση οι αυτοδιοικητικές εκλογές το 2019

Τη μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών, από το Μάιο του 2019 για το φθινόπωρο του ίδιου έτους, για να μη συμπέσουν με τις ευρωεκλογές, μελετά η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος, Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις Σαββατοκύριακο» η ημερολογιακή ταύτιση των δύο αυτών εκλογών αλλοιώνει τον χαρακτήρα τους.

«Σκεφτόμαστε την αποσυσχέτιση των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις ευρωεκλογές. Κάτι τέτοιο, εάν τελικώς επιλεγεί, θα οδηγήσει στη μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών για λίγους μήνες. Έχω τη γνώμη πως η ημερολογιακή ταύτιση των αυτοδιοικητικών εκλογών με τις ευρωεκλογές αλλοιώνει τον χαρακτήρα τους», τόνισε.

Ο υπουργός σημειώνει ότι μελετάται, επίσης, η αλλαγή του νόμου Ραγκούση, που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να αναθέτουν σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμμάτων, λέγοντας ότι το πεδίο αυτό δεν προσφέρεται για κερδοσκοπική δραστηριότητα, καθώς «πρόκειται για μια κοινωνική υπηρεσία που πρέπει να μείνει έξω από τους κανόνες της αγοράς».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter