Όπως ζητά η Αυτοδιοίκηση

Σκουρλέτης: Σε δίμηνη διαβούλευση ο «Κλεισθένης 1»

Την εκτίμηση ότι από την έναρξη της τυπικής διαβούλευσης, μέχρι και την εισαγωγή του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, ουσιαστικά «εξασφαλίζεται η δίμηνη περίοδος διαβούλευσης και συζήτησης που ζητούν οι φορείς των αιρετών», ώστε να εξεταστούν εναλλακτικές προτάσεις επί διατάξεών του «Κλεισθένης 1», εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής».

Προκειμένου να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενη παρανόηση ως προς τη διάρκεια διαβούλευσης επί του σχεδίου νόμου «Κλεισθένης 1», για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετά και από την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζεται ότι:

Η θέση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, όπως εκφράστηκε με συνεντεύξεις, δημόσιες δηλώσεις και ομιλίες των τελευταίων ημερών, είναι σαφής. Μέχρι και την εισαγωγή του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση, στην πράξη εξασφαλίζεται το δίμηνο περιθώριο που έχουν ζητήσει οι αυτοδιοικητικοί φορείς, προκειμένου να υποβάλλουν τις προτάσεις τους.

Στη βάση αυτή της εκτίμησης, στη συνέντευξή του στην ΑΥΓΗ της Κυριακής, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε: «Θεωρώ ότι εξασφαλίζεται η δίμηνη περίοδος διαβούλευσης και συζήτησης που ζητούν οι φορείς των αιρετών, οπότε υπάρχει ικανός χρόνος να εξετάσουμε τα ζητήματα που ανακύπτουν».   

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.