Σκουρλέτης: Στελέχη των θεσμών λειτουργούν ως βαποράκια συμφερόντων

Σκουρλέτης: Στελέχη των θεσμών λειτουργούν ως βαποράκια συμφερόντων

Την ανησυχία του ότι η ΔΕΗ θα πωληθεί “όσο-όσο” εξαιτίας των ιδεοληψιών και του δογματισμού των δανειστών που επιμένουν για την πώληση μονάδων της επιχείρησης και θέλουν να κάνουν “ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία”, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης

Ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ δε δίστασε να χαρακτηρίσει “στημένο” τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ, σχολιάζοντας: “Είναι σαν να παίζεις χαρτιά, και να σου έχουν πει εξαρχής ότι το πρωί θα έχεις χάσει τα μισά σου λεφτά”. Όπως είπε, ένας διαγωνισμός είναι στημένος όταν “σε αναγκάζουν να πουλάς σώνει και καλά μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2018”. 

Στελέχη των θεσμών λειτουργούν σαν “βαποράκια συμφερόντων”

Κατήγγειλε ακόμα ότι στελέχη των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών λειτουργούν σαν “βαποράκια συμφερόντων”, διευκρινίζοντας ότι αυτή είναι μία πολιτική εκτίμηση και ότι δεν έχει στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο.

“Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος είπε χθες ότι αγωνιζόμαστε για ισχυρή Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Με καλύπτει αυτό εμένα, το τι θα γίνει θα το δούμε”, ανέφερε εξάλλου, ξεκαθαρίζοντας πως με τα σημερινά δεδομένα η ΔΕΗ δεν μπορεί σήμερα να σταθεί ως μονοπώλιο, όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει μία “βίαιη έφοδος” εναντίον της επιχείρησης και πως το βασικό δίκτυο της ΔΕΗ θα πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο. “Να αφήσουμε κάθε πράγμα να εξελίχθη με φυσιολογικό τρόπο – κάθε χώρα έχει τις ιδιαιτερότητές της”, σημείωσε.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση έλεγε ότι το 66% έπρεπε να περάσει σε ιδιώτες, αλλά αυτό δεν ήταν άνοιγμα, το δίκτυο λέγαμε ότι έπρεπε να βρίσκεται υπό δημόσιο έλεγχο, πείσαμε τους θεσμούς και οι Κινέζοι (State Grid) αγόρασαν το 24% του ΑΔΜΗΕ αντί 376 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την πιο πετυχημένη μερική ιδιωτικοποίηση, σχολίασε.

«Εξαίρετος» ο Σταθάκης, διάδοχός του στο υπουργείο Ενέργειας

Ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι ο «διάδοχός του» στο υπουργείο Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης είναι εξαίρετος στα καθήκοντά του. Ο ίδιος δήλωσε «παρών» στις εξελίξεις στα ενεργειακά. «Κάθε προηγούμενη ταυτότητα παραμένει, δεν απαλείφεται» ανέφερε με νόημα για τη θέση του ως τέως υπουργός Ενέργειας.

«Ο Σόιμπλε θέλει Μητσοτάκη»

Ο Πάνος Σκουρλέτης εξέφρασε την εκτίμηση πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα ήθελε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό καθώς προέρχονται από συγγενείς χώρους. «Απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν συνωμοτήσει οι πάντες, εγχώριες και ξένες δυνάμεις – και τα ΜΜΕ. Ενοχλεί που υπάρχει κυβέρνηση της Αριστεράς σε μια μικρή χώρα» πρόσθεσε. 

 Ο Πάνος Σκουρλέτης απαντά στη Νέα Δημοκρατία: Εσάς εννοώ με το πολιτικά «βαποράκια»

«Ας μην κάνει η Νέα Δημοκρατία ότι δεν καταλαβαίνει. Ως προς τα πολιτικά «βαποράκια» που επιδιώκουν και προωθούν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, είναι σαφές ότι αναφέρομαι σε αυτήν», απαντά ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που καλούσε τον υπουργό να κατονομάσει τα «βαποράκια συμφερόντων και θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στην δημόσια περιουσία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter