Σκουρλέτης: Στόχος της κυβέρνησης η οριστική επίλυση του ζητήματος των συμβάσεων ορισμένου χρόνου

Σκουρλέτης: Στόχος της κυβέρνησης η οριστική επίλυση του ζητήματος των συμβάσεων ορισμένου χρόνου

Ο νόμος για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων πρέπει να τηρείται από όλους, κατέστησε σαφές ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους συμβασιούχων από την Κόρινθο και το Αίγιο.

 Οι εργαζόμενοι ζητούν την εφαρμογή των σχετικών νομοθετικών διατάξεων και τη συνέχιση της απασχόλησής τους, παρά την αντίθεση των δημοτικών αρχών.

Ο υπουργός πρόσθεσε, ότι εφόσον κρίνεται απαραίτητο, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση περιπτώσεων μη εφαρμογής του νόμου.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργείου έτσι ώστε να γίνει σεβαστό το θεσμικό πλαίσιο που τους αφορά, υποστηρίζοντας ότι είναι προσχηματικά τα επιχειρήματα που προβάλλουν οι δημοτικές αρχές, για να υποστηρίξουν την άρνησή τους να επαναφέρουν τους συμβασιούχους αυτών των περιπτώσεων στην εργασία τους.

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ακόμα ότι «σταθερή είναι η πολιτική θέση της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση μίας δίκαιης, διαφανούς και οριστικής επίλυσης του ζητήματος των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, κατά τρόπο που θα αίρει την πολιτική ομηρία των εργαζομένων, με απόλυτο σεβασμό στην ενωσιακή και εθνική νομοθεσία και στις σχετικές διατάξεις του Συντάγματος».

Αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις διαφόρων τύπων, ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία των εργαζομένων για τα νομοθετικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, ώστε να αντιμετωπιστούν ζητήματα απασχόλησης και πληρωμών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter