Σκουρολιάκος: Πολιτική και ηθική δικαίωση για τον ΣΥΡΙΖΑ η κακουργηματική δίωξη των «17»

Σκουρολιάκος: Πολιτική και ηθική δικαίωση για τον ΣΥΡΙΖΑ η κακουργηματική δίωξη των «17»

«Πολιτική και ηθική δικαίωση για τον ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος, τη δίωξη που άσκησε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, σε 17 στελέχη της διοίκησης του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ)

Διαβάστε ακόμη: Ταμείο Αλληλοβοήθειας Εργαζομένων ΥΠΠΟ: Ποινικές διώξεις σε 17 άτομα για πέντε κακουργήματα

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκουρολιάκος αναφέρει:

«Πολιτική και ηθική δικαίωση για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η δίωξη που άσκησε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, σε 17 στελέχη της διοίκησης του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ), για υπόθεση χρηματικών ποσών που εμφανίζονταν να έχουν διατεθεί σε εργαζόμενους χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν την περίοδο 2012-2014. Τα «δάνεια-μαϊμού» αποκαλύφθηκαν μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε κατατεθεί από την τότε πολιτική διοίκηση του ΥΠΠΟ, το 2018.

Η σημερινή ηγεσία του ΥΠΠΟ είναι υποχρεωμένη επίσης πολιτικά και ηθικά ν’ απαντήσει για ποιο λόγο έσπευσε να ανακοινώσει ότι θα θέσει το ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ σε καθεστώς εκκαθάρισης, ενώ εκκρεμούσε η εισαγγελική έρευνα. Αλλιώς, ευλόγως δικαιούται ο κάθε πολίτης να διερωτηθεί εάν πρόκειται για προσπάθεια «κουκουλώματος» μιας υπόθεσης που -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- αφορά τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, της απιστίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter