Σκουρολιάκος: Υποκριτική η στάση της ΝΔ για τις αρχαιότητες του μετρό Θεσσαλονίκης και για την Αγία Σοφία

Σκουρολιάκος: Υποκριτική η στάση της ΝΔ για τις αρχαιότητες του μετρό Θεσσαλονίκης και για την Αγία Σοφία

Σαφείς αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης για τις αρχαιότητες στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης, αφήνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος, ο οποίος σημειώνει: «βγάζουμε βόλτα τα βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης χρησιμοποιώντας το μετρό ως πρόφαση;».

«Πόσο υποκριτικό είναι να στενάζουμε για την κακοποίηση της Αγίας Σοφίας την ώρα που «βγάζουμε βόλτα» τα βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης χρησιμοποιώντας το μετρό ως πρόφαση;» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Εάν η κίνηση αυτή λειτουργήσει απαγορευτικά για την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου στον Κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, ποιος θ’ αναλάβει την ευθύνη; Προφανώς όχι εκείνοι που δίνουν το πράσινο φως για τις “μετακινήσεις” των αρχαιοτήτων», τονίζει.

«Ευτυχώς η κοινωνία των πολιτών και οι επιστήμονες δεν μένουν αδρανείς. Η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού είχε την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών ενώ έχει ήδη καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ, όπως και η Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και ετοιμάζεται και μία ακόμα προσφυγή από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων», καταλήγει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter