Σκρέκας: Με την περσινή κατανάλωση η σύγκριση για το μπόνους των 50 ευρώ

Σκρέκας: Με την περσινή κατανάλωση η σύγκριση για το μπόνους των 50 ευρώ
Ανακοινώσεις από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2022. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Mε την περσινή κατανάλωση ρεύματος θα γίνεται η σύγκριση προκειμένου να δοθεί το μπόνους των 50 ευρώ για τους πολίτες που θα μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος κατά 15%, όπως εξήγησε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά.

Ο κ. Σκρέκας εξήγησε πως οι-«κύκλοι μέτρησης» του ΔΕΔΔΗΕ είναι σταθεροί κάθε τετράμηνο ή κάθε οκτάμηνο σε απομακρυσμένες περιοχές, υπάρχει η δυνατότητα να επιμεριστεί σε μέση ημερήσια κατανάλωση.

«Οπότε, εφόσον το νοικοκυριό πετυχαίνει μια μέση ημερήσια εξοικονόμηση της τάξης του 15% στην κατανάλωση ενέργειας, μπορεί λοιπόν στον εκκαθαριστικό που έρχεται να βλέπει μια επιπλέον επιδότηση που θα τον βοηθάει ακόμα περισσότερο να έχει χαμηλότερο λογαριασμό ρεύματος», τόνισε ο υπουργός.

Το θέμα βέβαια που δεν θίγει η κυβέρνηση είναι πώς μπορούν τα λαϊκά νοικοκυριά να πετύχουν μείωση της κατανάλωσης χωρίς να στερηθούν βασικά αγαθά, όπως η ζέστη στο σπίτι τους ή το ζεστό νερό, ή ακόμα και τον επαρκή φωτισμό! Διότι οι καταναλώσεις ρεύματος σε ένα μέσο σπίτι είναι απολύτως ανελαστικές….

«Κάναμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην έχουμε διακοπές ρεύματος»

Σχετικά με το ενδεχόμενο διακοπών ρεύματος το χειμώνα, ο κ. Σκρέκας τόνισε πως βάζει το χέρι του στη φωτιά πως η κυβέρνηση έκανε ό,τι είναι δυνατό για να μην έχουμε διακοπές ρεύματος. Ανέφερε ως παράδειγμα την πλωτή δεξαμενή που τοποθετήθηκε στη Ρεβυθούσα για να διπλασιαστεί η χωρητικότητα σε φυσικό αέριο. Συμπλήρωσε ωστόσο, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ενεργειακός πόλεμος, με τη Ρωσία να εργαλειοποιεί την εξάρτηση της Ευρώπης από το φυσικό αέριο.

Για τα χρέη των πολιτών προς τις εταιρίες ηλεκτρικής ενέργειας, ο υπουργός τόνισε πως τόσο η ΔΕΗ όσο και οι ιδιώτες πάροχοι δίνουν τη δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε δόσεις και πως η κυβέρνηση απορροφά το μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης στο ρεύμα προκειμένου να βοηθήσει τα νοικοκυριά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter