Σλοβακία: Συνελήφθησαν 7 Ιταλοί επιχειρηματίες τους οποίους ερευνούσε ο δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε

Σλοβακία: Συνελήφθησαν 7 Ιταλοί επιχειρηματίες τους οποίους ερευνούσε ο δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε

Η αστυνομία της Σλοβακίας ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε 7 Ιταλούς επιχειρηματίες στους οποίους αναφερόταν στην έρευνα που πραγματοποιούσε για τη διαφθορά σε υψηλό επίπεδο ο Σλοβάκος δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε Γιαν Κούτσιακ, ο οποίος τους θεωρούσε ύποπτους για σχέσεις με την μαφία.

Η επιχείρηση αυτή έγινε “προφανώς σε σχέση με την υπόθεση αυτή (της δολοφονίας του Γιαν Κούτσιακ) και με πρόσωπα που έχουν κατονομαστεί επανειλημμένως στον Τύπο και κατονομάζονται επίσης στο τελευταίο άρθρο του Γιαν Κούτσιακ. Ναι, μπορούμε να το ονομάσουμε αυτό την ιταλική πτυχή” της έρευνας, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Τίμπορ Γκάσπαρ.

“Κατασχέθηκαν πειστήρια και συνελήφθησαν πρόσωπα, τα οποία θα ανακριθούν”, πρόσθεσε, χωρίς να αναφέρει ονόματα.

Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας έγιναν στο Μιχάλοβτσε στην ανατολική Σλοβακία.

Σύμφωνα με τα σλοβακικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον Ιταλό επιχειρηματία Αντονίνο Βαντάλα και για μέλη της οικογένειάς του, για τα οποία ο Κούτσιακ είχε την υποψία ότι διατηρούν δεσμούς με την καλαβρέζικη μαφία “Ντραγκέτα”.

Σε ανολοκλήρωτο άρθρο του, το οποίο δημοσιεύτηκε χθες από τον ιστότοπο aktuality.sk, ο Γιαν Κούτσιακ ανέφερε περιπτώσεις φορολογικής απάτης σε σχέση με τον Ιταλό επιχειρηματία και το περιβάλλον του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο.

Χθες, δύο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους. Πρόκειται για τον υπουργό Πολιτισμού Μάρεκ Μάνταριτς, που ήταν σύμμαχος επί σειράν ετών του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο, και για την Μαρία Τρόσκοβα, μια σύμβουλο του πρωθυπουργού την οποία ο Κούτσιακ υποψιαζόταν για σχέσεις με τον Ιταλό επιχειρηματία.

Ο 27χρονος Γιαν Κούτσιακ που εργαζόταν για τον aktuality.sk έκανε δημοσιογραφική έρευνα για εγκλήματα επιχειρηματιών, μερικοί από τους οποίους είχαν σχέσεις με πολιτικούς. Αυτός και η σύντροφός του βρέθηκαν νεκροί το Σαββατοκύριακο στο σπίτι τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter