Σλοβακία: Τέσσερις ένοχοι για τον θάνατο ερευνητή δημοσιογράφου

Σλοβακία: Τέσσερις ένοχοι για τον θάνατο ερευνητή δημοσιογράφου

Στον ισχυρό επιχειρηματία Μαριάν Κότσνερ και τρία ακόμη άτομα απήγγειλαν οι σλοβακικές εισαγγελικές αρχές κατηγορίες για τη δολοφονία του Γιαν Κούτσιακ και της συντρόφου του.

Λίγο πριν δημοσιεύσει την έρευνά του για ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκονταν Σλοβάκοι πολιτικοί, επιχειρηματίες και η ιταλική μαφία, ο 27χρονος δημοσιογράφος Γιαν Κούτσιακ έπεσε νεκρός στο σπίτι του από πυρά αγνώστων. Μαζί του ήταν η συνομήλικη σύντροφός του Μαρτίνα Κουσνίροβα η οποία έχασε επίσης τη ζωή της. Ήταν Φεβρουάριος του 2018.

Η έρευνα του μαχητικού δημοσιογράφου είδε τελικά το φως της δημοσιότητας και πυροδότησε μαζικές διαδηλώσεις, την παραίτηση του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο, καθώς και ενός αναπληρωτή υπουργού, δύο εισαγγελέων και ενός δικαστή.

Στο «στόχαστρο» των αρχών ο Κοτσνέρ

Ενάμιση χρόνο μετά, οι εισαγγελικές αρχές της Σλοβακίας απαγγέλλουν κατηγορίες στο σημαντικό επιχειρηματικό παράγοντα της χώρας, Μαριάν Κοτσνέρ, ο οποίος φαίνεται ότι παρήγγειλε το θάνατο του Κότσνερ. O ίδιος όπως και δύο συνεργοί του έχουν δηλώσει αθώοι, ενώ ένας τέταρτος ομολόγησε το φόνο.

Ένας πέμπτος άντρας ομολόγησε τη συμμετοχή του και προχώρησε σε συμφωνία με τις αρχές για να παραστεί ως μάρτυρας στη δίκη των υπόλοιπων τεσσάρων.

Οι τέσσερις ύποπτοι αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης για έξι διαφορετικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου του φόνου εκ προμελέτης. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter