Σλοβενία: Δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών

Σλοβενία: Δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών
Πηγή: Twitter

Σοβαρό βιομηχανικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα σε χημικό εργοστάσιο της Σλοβενίας καθώς προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 20 εργατών (εκ των οποίων οι πέντε νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση) ενώ αρκετοί άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι.

Το ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί στις εγκαταστάσεις του ομίλου Melamin που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης Κοτσέβιε (νοτιοανατολικά), 60 χλμ. από τη σλοβενική πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα.

«Η έκρηξη σημειώθηκε σε μια δεξαμενή για αδιευκρίνιστο λόγο» δήλωσε ο αρχηγός της πυροσβεστικής Λέον Μπέχιν, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους.

 

Παράλληλα ο διευθυντής του εργοστασίου Σρέκο Στέφανιτς, αναφέρθηκε στον αριθμό αγνοουμένων επιβεβαιώνοντας ότι «δεν υπάρχουν νέα τους». Διευκρίνισε επίσης ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν απασχολούνταν στο εργοστάσιο, καθώς πρόκειται για τέσσερις εργολάβους παροχής υπηρεσιών.

Οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους που βρίσκονται σε περίμετρο 500 μέτρων γύρω από το εργοστάσιο να μην βγουν από τα σπίτια τους και να κλείσουν τα παράθυρά τους λόγω του φόβου τοξικών αναθυμιάσεων.

«Το ατύχημα δεν είχε σημαντική αρνητική επίπτωση στο περιβάλλον» δήλωσε αργότερα ο δήμαρχος του Κοτσέβιε Βλαντίμιρ Πρέμπιλιτς.

Ο κεντρικός δρόμος έκλεισε για την κυκλοφορία λόγω της επέμβασης των πυροσβεστών που είπαν ότι κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά.

Φωτογραφίες έδειχναν στήλες μαύρου καπνού να βγαίνουν από το εργοστάσιο, το οποίο παρασκευάζει ρητίνες για χαρτί, για ξύλο, για βαφές καθώς και διακοσμητικά χαρτιά που δίνονται στη βιομηχανία επίπλων.

Το εργοστάσιο ιδρύθηκε το 1954 και απασχολεί σχεδόν 200 εργαζόμενους.

https://twitter.com/MezmorisedJay/status/1524697561700909056

Πηγή: AFP, Reuters

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter