Smartphones: Επιλέγοντας τον πρωταγωνιστή της καθημερινότητάς σου

Smartphones: Επιλέγοντας τον πρωταγωνιστή της καθημερινότητάς σου

Το smartphone θεωρείται -και είναι- η σημαντικότερη συσκευή για τον μέσο άνθρωπο πλέον. Εδώ που τα λέμε, δε χρειάζεται και πολλή φαντασία για να το συνειδητοποιήσεις: απλά σκέψου πόσες ώρες περνάς κρατώντας το στο χέρι και χαζεύοντας μέσα στην οθόνη του κατά τη διάρκεια της μέρας. Η αγορά κινητού ως εκ τούτου μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι και η ύπαρξη τόσων καλών και αξιόλογων smartphones στην αγορά, την κάνει ακόμα δυσκολότερη.

Μην αγχώνεσαι όμως διότι εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις. Ξεχωρίσαμε τις καλύτερες συσκευές smartphones βάσει σχέση τιμής/απόδοσης ανεξαρτήτως κατηγορίας και στις συγκεντρώσαμε στο κείμενο που ακολουθεί. Εσύ δεν έχεις παρά να δεις ποια ανταποκρίνεται στο budget και τις ανάγκες σου και είσαι έτοιμος να την κάνεις δικιά σου! Τι λες, ξεκινάμε;

Apple iPhone 12 Pro Max (6,7”/6GB/128GB)

Το κορυφαίο iPhone και μία από τις πλέον ολοκληρωμένες (αν όχι η πιο ολοκληρωμένη) συσκευές smartphone αποτελεί… σταθερή αξία. Το iPhone 12 Pro Max είναι ό,τι πιο τέλειο μας έχει προσφέρει η Apple. Φρεσκαρισμένο design, κορυφαία κατασκευή και άρτια τεχνικά χαρακτηριστικά όπως ο επεξεργαστής A14 Bionic, η οθόνη Super Retina XDR, η κάμερα LiDAR, η 5G συνδεσιμότητα και βέβαια το iOS προσφέρουν μια ασύγκριτη εμπειρία χρήσης. Η λήψη βίντεο περνά σε άλλο επίπεδο με την υποστήριξη 10-bit HDR/Dolby Vision και Smart HDR 3. Παράλληλα, η Neural Engine της συσκευής την «προικίζει» με την ταχύτερη μηχανική μάθηση που επετεύχθη ποτέ, για άμεση απόκριση και ακόμα καλύτερα αποτελέσματα ό,τι κι αν αποφασίσεις να κάνεις.

Samsung Galaxy S21 Ultra (6,8”/12GB/256GB)

Από τη λίστα μας δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει η ναυαρχίδα της Samsung. Το Galaxy S21 Ultra είναι πιθανότατα η πληρέστερη συσκευή smartphone που έχουμε δει ως τώρα με τα χαρακτηριστικά του να συνεπαίρνουν. Οθόνη Dynamic AMOLED 6,8 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης έως και 120 Hz, επεξεργαστής Exynos 2100, 12 GB RAM και 256 GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου. Σε όλα αυτά πρόσθεσε και την εκπληκτική τετραπλή κάμερα ανάλυσης 108 MP με σύστημα OIS, Laser AF για εστίαση στη στιγμή, 3x οπτικό zoom, 100x Space Zoom και 8K βίντεο και έχεις την απόλυτη πρόταση. Με 5G συνδεσιμότητα για να αντέξει στον χρόνο, το Galaxy S21 Ultra είναι ένα πραγματικό πολυεργαλείο που δε σταματά πουθενά.

Xiaomi Redmi 9A (6,5”/2GB/32GB)

Η Xiaomi έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια και το Redmi 9A πιστοποιεί του λόγου το αληθές. Την παράσταση κλέβει το δίχως άλλο η οθόνη των 6,53 ιντσών με την HD+ ανάλυση (η dot drop κάμερα ίσα που διακρίνεται) αφού σε συνδυασμό με το εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο, θα σου προσφέρει μια επιβλητική εμπειρία θέασης. Στο εσωτερικό της συσκευής τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα: ο οκταπύρηνος MediaTek Helio G25 σε συνδυασμό με τη μπαταρία των 5000 mAh και την άψογη διαχείριση πόρων (αυξημένη αυτονομία κατά 25% σε σχέση με τα στάνταρ της αγοράς), επιτρέπουν στο Redmi 9A να δηλώνει παρόν όποτε κι αν το χρειαστείς, έτοιμο να κάνει πράξη τις επιθυμίες σου.

Xiaomi Mi 10T Pro (6,7”/8GB/256GB)

Εξαιρετική all-around πρόταση από την Xiaomi, το Mi 10T Pro προσφέρει οθόνη 6,67 ιντσών με ανάλυση 2400×1080 pixels και ρυθμό ανανέωσης 144 Hz για μία άνευ προηγουμένου εμπειρία χρήσης, από την πλοήγηση στα μενού μέχρι το gaming. Ο Snapdragon 865 με τα γραφικά Adreno 650 και τα 8 GB RAM εξασφαλίζουν εκπληκτικές επιδόσεις ό,τι κι αν επιλέξεις να κάνεις, ενώ οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, μαθαίνουν στη συσκευή να προσαρμόζεται στα «θέλω» σου, απογειώνοντας παράλληλα τις επιδόσεις της σε φωτογραφία και βίντεο. Με NFC, Bluetooth 5.1, WiFi 6, GPS και υπέρυθρες, το Mi 10T Pro διαθέτει ένα υπερπλήρες προφίλ συνδεσιμότητας, όντας έτοιμο να ανταποκριθεί σε ό,τι κι αν του ζητήσεις.

Samsung Galaxy A51 (6,5”/4GB/128GB)

Η Samsung αριστεύει και στη mid-range με το Galaxy A51 να συνιστά μία συσκευή που θα άνετα θα θεωρούσες ότι ανήκει σε ακριβότερη κατηγορία. Διαθέτει κρυστάλλινη οθόνη Super AMOLED Infinity-Ο στις 6,5 ίντσες που χαρίζει υπέροχες εμπειρίες θέασης, είτε παίζεις τα αγαπημένα σου video games, είτε streamάρεις βίντεο, είτε απλά… χαζεύεις στο Facebook. Ο οκταπύρηνος Exynos 9611 με τα 4 GB εξασφαλίζουν πως θα είσαι σε θέση να κάνεις αυτό που θες, όταν το θες. Η συσκευή έρχεται με τετραπλή κάμερα και κάμερα selfie 32 MP, on-screen αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος και μεγάλη μπαταρία με ταχεία φόρτιση που της επιτρέπει να δηλώνει παρούσα ανά πάσα στιγμή.

POCO M3 (6,5”/4GB/64GB)

Το POCO M3 έρχεται από το πουθενά και εντυπωσιάζει. Με τριπλή κάμερα 48 MP θα αποτυπώσει κάθε στιγμή της καθημερινότητάς σου με εκπληκτικά χρώματα, τεράστιο βαθμό λεπτομέρειας και μοναδική καθαρότητα, τη στιγμή που η κάμερα selfie των 8 MP θα σου χαρίσει τα πιο ζωντανά και φωτεινά χαμόγελα. Η οθόνη του είναι ανάλυσης FHD+ (2340×1080 pixels σαν να λέμε) ενώ μέσα του βρίσκεται ένας Snapdragon 662 με 4 GB RAM για άνετο multitasking. Η χωρητικότητα των 64 GB δε θα πρέπει να σε προβληματίσει, αφού επεκτείνεται μέσω κάρτας microSD. Η μπαταρία των 6000 mAh, τέλος, μόνο απαρατήρητη δεν περνά.

Samsung Galaxy A31 (6,4”/4GB/64GB)

Ακόμα μία εξαιρετική πρόταση από τη Samsung στη mid-range κατηγορία. Το Galaxy A31 είναι μια σούπερ συσκευή για εκείνους που ψάχνουν κάτι πραγματικά αξιόλογο, αφού κατά την… προσφιλή συνήθεια της κορεατικής εταιρείας, ενσωματώνει χαρακτηριστικά που θα περίμενες να βρεις σε συσκευή ακριβότερης κατηγορίας. Η AMOLED οθόνη των 6,4 ιντσών προσφέρει μια υπέροχη εμπειρία θέασης ενώ η τετραπλή κάμερα με κύρια ανάλυση τα 48 MP χαρίζει πανέμορφες φωτογραφίες και βίντεο. Σε αυτά πρόσθεσε την κάμερα πρόσοψης των 20 MP, το One UI της Samsung που πλαισιώνει το Android 10 και βέβαια τη μπαταρία των 5000 mAh με λειτουργία ταχείας φόρτισης και έχεις ένα θαυμάσιο κινητό.

Alcatel 1SE (6,2”/3GB/32GB)

Για ‘σένα που αναζητάς μία προσιτή οικονομικά συσκευή που όμως θα σου επιτρέψει να ζήσεις αξιοπρεπώς τη «μαγική» εμπειρία ενός smartphone, η Alcatel έχει την τέλεια λύση με το 1SE. Με μεγάλη και φωτεινή οθόνη, μεγέθους 6,22 ιντσών και ανάλυσης HD+ η συσκευή έρχεται με οκταπύρηνο επεξεργαστή τον οποίο πλαισιώνουν 3 GB, προκειμένου να εναλλάσσεσαι με άνεση μεταξύ των apps που χρησιμοποιείς περισσότερο. Η τριπλή κάμερα στο πίσω μέρος (13 MP + 5 MP + 2 MP) εξασφαλίζει ότι οι φωτογραφίες σου θα είναι σταθερές και γεμάτες ζωντανά χρώματα και λεπτομέρειες, ενώ η κάμερα πρόσοψης θα σου χαρίσει υπέροχες selfies.

Apple iPhone 12 mini (5,4”/4GB/64GB)

Αν δεν είσαι φαν των μεγάλων σε μέγεθος κινητών τηλεφώνων με τις οθόνες… ελικοδρόμια και αντ’ αυτών προτιμάς κάτι πιο «του χεριού» σου, τότε η πρόταση της Apple δε γίνεται να σε αφήσει ασυγκίνητο. Με οθόνη 5,4 ιντσών, διαστάσεις που δεν ξεπερνούν τα 131 x 64 x 7,4 χιλ. και βάρος που κυμαίνεται στα 135 γραμμάρια, το iPhone 12 mini συνδυάζει το συμπαγές design με τα κορυφαία χαρακτηριστικά -μιας που κρύβει μέσα του A14 Bionic SoC, 64 GB μνήμης και τρεις κάμερες των 12 MP, μία μπροστά και δύο πίσω. Η οθόνη Super Retina XDR ανάλυσης 2340×1080 pixels κλείνει το πακέτο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Huawei P smart 2021 (6,7”/4GB/128GB)

Με όπλα τον κομψό σχεδιασμό και τα άρτια χαρακτηριστικά του, το Huawei P smart του 2021 έχει όλα όσα μπορεί να ψάχνεις από ένα smartphone. Η οθόνη των 6,67 ιντσών είναι ανάλυσης 2400×1080 pixels και καταλαμβάνοντας το 90,3% της επιφάνειας της πρόσοψης, προσφέρει μία εκθαμβωτική εμπειρία θέασης. Ο αποθηκευτικός χώρος επεκτείνεται μέσω κάρτας microSD έως και 512 GB ενώ την ίδια στιγμή ο οκταπύρηνος επεξεργαστής είναι σε θέση να διαχειριστεί τα πάντα. Η τετραπλή κάμερα με κύρια ανάλυση 48 MP και λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης θα σου χαρίσει υπέροχες λήψεις μέρα και νύχτα ενώ η μπαταρία των 5000 mAh εξασφαλίζει πως η συσκευή θα είναι εκεί, διαθέσιμη όποτε τη χρειαστείς. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter