Σμύρνη: Συγκινητικές εικόνες – Τούρκοι συμπαραστέκονται έξω από το προξενείο (Photos)

Σμύρνη: Συγκινητικές εικόνες – Τούρκοι συμπαραστέκονται έξω από το προξενείο (Photos)

Ιδιαίτερης σημασίας θεωρείται η «διαδήλωση» ειρήνης, χθες το βράδυ, έξω από το ιστορικό κτίριο της παραλίας της Σμύρνης, όπου στεγάζεται το γενικό προξενείο της Ελλάδας στην Τουρκία.

Όπως αναφέρει και η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη, Αργυρώ Παπούλια, σε ανάρτησή της σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, εκατοντάδες Τούρκοι της Σμύρνης, μέλη εργατικών συνδικάτων, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο με πανό, λουλούδια και αναμμένα κεριά, για να τιμήσουν τη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων των πυρκαγιών στην Ελλάδα και να εκφράσουν την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό.

«Κρατάτε γείτονες» έλεγαν, αντιγράφοντας τον τίτλο της Ελευθεροτυπίας στις 17.8.1999, όταν ο τουρκικός λαός δοκιμαζόταν τότε από τον ισχυρό σεισμό.

Την ίδια ώρα, χθες στην Τένεδο, στο πανηγύρι των Ρωμιών του νησιού στο ιστορικό παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής, αντί για το καθιερωμένο πανηγύρι – συνάντηση των Τενεδιών όλου του κόσμου, οι συμμετέχοντες προσευχήθηκαν με αναμμένα κεριά για τα θύματα της τραγωδίας. Παρόντες ο Επίσκοπος Ερυθρών Κύριλλος που χοροστάτησε, ενώ συμπροσευχήθηκε και ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος. «Ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για τα θύματα αυτής της τραγωδίας. Αυτό που μένει και πρέπει να αποτελεί συνεχές ενδιαφέρον όλων μας είναι η στήριξη των ανθρώπων που έμειναν και δοκιμάζονται σήμερα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο».

Σημειώνεται ότι πολλά είναι τα ξεχωριστής σημασίας μηνύματα συμπαράστασης που έχουν φθάσει απ’ όλο τον κόσμο για την τραγωδία της Αττικής. Για αρκετές ώρες, χρήστες του twitter από την Τουρκία είχαν βάλει το trend #Yunanistan στην κορυφή των trends του πλανήτη, πλημμυρίζοντάς με μηνύματα συμπαράστασης τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Μάλιστα, στην κορυφή των τουρκικών trends, εμφανίστηκε και το #GecmisOlsunKomsu, που σημαίνει «περαστικά γείτονα».

https://www.facebook.com/gigourtsis/posts/10215846468050132

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό μπροστά στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Σμύρνη.
Σκηνές…

Gepostet von Yanni Gigourtsis am Donnerstag, 26. Juli 2018

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter