Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας μετά το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο – Δύο τραυματίες

Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας μετά το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο – Δύο τραυματίες

Συλλαλητήριο με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών και φοιτητών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας αλλά σημαδεύτηκε από πολύ σοβαρά επεισόδια. Από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν μία εκπαιδευτικός και ένας αστυνομικός ενώ υπάρχουν αναφορές για έναν πυροβολισμό που, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται από την αστυνομία.

Με δηλωμένη την πρόθεση να συναντήσουν τον πρωθυπουργό, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν μετά τις 13:00 από τα Προπύλαια προς το Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, στη διασταύρωση της Βασιλίσσης Σοφίας με την Ηρώδου Αττικού, ήταν παρατεταγμένες κλούβες των ΜΑΤ. Στο σημείο προκλήθηκε παρατεταμένη ένταση και σύμφωνα με πληροφορίες, μία γυναίκα εκπαιδευτικός τραυματίστηκε από χειροβομβίδα κρότου λάμψης και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τη μετέφερε στο νοσοκομείο.

Ένταση είχε σημειωθεί και νωρίτερα μεταξύ συγκεντρωμένων, που έφτασαν μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, και αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονταν στα σκαλιά του Κοινοβουλίου. Πάντως, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τη Δευτέρα, που ψηφίζεται το νομοσχέδιο στο οποίο έχει ενταχθεί ως τροπολογία το σύστημα διορισμών, με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή στις 15:00 ώρα, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου. 

Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός στο χέρι – Αναφορές για πυροβολισμό

Ακόμα, από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός στο χέρι κατά τη διάρκεια επίθεσης κουκουλοφόρων εναντίον κλούβας των ΜΑΤ, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 15:30 έξω από το κτίριο της ΑΣΟΕΕ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστα άτομα, που φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν σφυριά, βγήκαν από την πλαϊνή είσοδο του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο στο πλαίσιο του σχεδίου αστυνόμευσης της πρωτεύουσας.

Αναφορές κάνουν λόγο για μία ομάδα 25 ατόμων που επιτέθηκε σε αστυνομικό ο οποίος φέρεται να έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου, πυροβολώντας μία φορά στον αέρα. Σκοπός ήταν να τρέψει σε φυγή τους δράστες. Ωστόσο, η πληροφορία για πυροβολισμό δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από την αστυνομία.

Έως αργά το απόγευμα έγιναν τρεις προσαγωγές.







(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter