Σοβαρά προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν σπίτια, καταστράφηκαν δρόμοι (Photos)

Σοβαρά προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν σπίτια, καταστράφηκαν δρόμοι (Photos)

Σε χειμάρρους μετατράπηκαν οι δρόμοι στη Βόρεια Ελλάδα όπου πλημμύρισαν δρόμοι και υπόγεια σπιτιών, ενώ σημειώθηκαν και κατολισθήσεις από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας. 

Οι έντονες βροχοπτώσεις έπληξαν με σφοδρότητα περιοχές του νομού Χαλκιδικής. Σύμφωνα με το halkidikinews.gr, στα Ν. Μουδανιά τα φαινόμενα ήταν τόσο έντονα που οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Η περιοχή του Κλειστού Γυμναστηρίου έγινε λίμνη, σπίτια και αυλές πλημμύρισαν, ενώ οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι ο Δήμος δεν καθάρισε έγκαιρα τα φρεάτια.

Συνολικά η πυροσβεστική στη Θεσσαλονίκη δέχθηκε 100 κλήσεις και επενέβη σε 20 περιπτώσεις για την άντληση υδάτων από υπόγεια σπιτιών. Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίστηκαν κυρίως σε περιοχές ανατολικά της πόλης, όπου σημειώθηκαν και πολύωρες διακοπές ρεύματος.

Συγκεκριμένα, μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει η Δημοτική Ενότητα Λαχανά λόγω της χθεσινής κακοκαιρίας που έπληξε την ευρύτερη περιοχή. Tα περισσότερα προβλήματα απαντώνται στην έδρα της δημοτικής ενότητας Λαχανά, την Ξυλόπολη. Όπως αναφέρει στο lagadas.net o πρόεδρος του χωριού Παναγιώτης Μπραγγούδης «η ορμή του νερού κατέστρεψε την άσφαλτο σε πολλά σημεία, ενώ είχαμε και πτώση ενός μεγάλου τοιχίου αντιστήριξης μήκους 40 μέτρων στο γήπεδο του χωριού που στήριζε έναν δρόμο. Οι αγροτικοί δρόμοι καταστράφηκαν ολοσχερώς».

H περιοχή δεν έχει ρεύμα από χθες το μεσημέρι, καθώς η μεγάλη ποσότητα κεραυνών που έπεσαν έχουν καταστρέψει μεγάλο μέρος του δικτύου. Ανησυχία υπάρχει και για το δίκτυο νερού, καθώς μόλις αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση θα φανεί αν έχουν υποστεί ζημιά τα αντλιοστάσια.

Ζημιές καταγράφηκαν και στην κοινότητα Λαχανά, όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Λιαρετίδη έχουν καταστραφεί όλοι οι αγροτικοί δρόμοι, έπεσαν δέντρα και σημειώθηκαν μικρές κατολισθήσεις.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαγκαδά και Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Προκοπίδη, σε λίγη ώρα κλιμάκιο του Δήμου Λαγκαδά αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή προκειμένου να καταγράψει τις ζημιές.

Χείμαρρος παρέσυρε φράχτη

Μεγάλες καταστροφές υπέστη σπίτι στους Ταγαράδες, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης. Τα νερά από τον ορμητικό χείμαρρο μπήκαν μέσα στο σπίτι, παρασύροντας σχεδόν τα πάντα στο πέρασμά τους. Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, το ζευγάρι που ζει στο σπίτι κατάφερε να βγει εγκαίρως με τη βοήθεια συγγενών τους και πήραν μαζί τους και ό,τι πρόλαβαν. Μάλιστα, από την ορμή των νερών παρασύρθηκε και ο φράχτης του σπιτιού.

«Έβρεξε» 6.700 κεραυνούς

Είναι χαρακτηριστικό ότι έως το βράδυ της Πέμπτης, το δίκτυο καταγραφής αστραπών «ΖΕΥΣ», που λειτουργεί το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, κατέγραψε 6.700 κεραυνούς, με τη μεγαλύτερη πυκνότητα να εντοπίζεται στον Θερμαϊκό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter