Σοβαρές ελλείψεις: Μαθητής με μαθησιακά προβλήματα χωρίς παράλληλη στήριξη εδώ και πέντε μήνες

Σοβαρές ελλείψεις: Μαθητής με μαθησιακά προβλήματα χωρίς παράλληλη στήριξη εδώ και πέντε μήνες

Το Γολγοθά τους ανεβαίνουν πολλές οικογένειες μαθητών με μαθησιακά προβλήματα που έχουν ανάγκη την παράλληλη στήριξη στα σχολεία.

«Τα παιδιά απομονώνονται από την υπόλοιπη τάξη χωρίς την παράλληλη στήριξη διότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν με τον ίδιο ρυθμό, πέφτει η αυτοπεποίθηση και η απόδοσή τους με αποτέλεσμα να έχουν ψυχολογικές επιπτώσεις» υποστηρίζει στο Documento μητέρα μαθητή της Πέμπτης Δημοτικού σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Στην περίπτωση του συγκεκριμένου μαθητή η δασκάλα της παράλληλης στήριξης λόγω εγκυμοσύνης σταμάτησε να «δουλεύει» με το παιδί μέσα στην τάξη από τον Οκτώβριο και μέχρι σήμερα δεν έχει αντικατασταθεί παρά τις δεσμεύσεις ότι θα γίνει άμεσα η αντικατάσταση της.

Η μητέρα του έχει απευθυνθεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς που πρέπει να κινηθούν ώστε να βρεθεί αντικαταστάτης ωστόσο κανείς δεν της έχει δώσει καμία απάντηση.

«Από την διεύθυνση του σχολείου με παρέπεμψαν στην Πρωτοβάθμια από εκεί με έστειλε στην διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας και από εκεί στο υπουργείο Παιδείας και από εκεί στο αρμόδιο τμήμα προσλήψεων όπου δεν γνώριζαν» λέει η μητέρα «έχω μιλήσει 4 φορές μαζί του και ακόμα το παιδί παραμένει χωρίς παράλληλη στήριξη».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter