Σόφι Ιν΄τ Βελντ για αποκάλυψη Guardian: Να ερευνηθούν άμεσα οι ισχυρισμοί για παρέμβαση στις ελληνικές εκλογές

Σόφι Ιν΄τ Βελντ για αποκάλυψη Guardian: Να ερευνηθούν άμεσα οι ισχυρισμοί για παρέμβαση στις ελληνικές εκλογές

Σάλο έχει προκαλέσει το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Guardian σχετικά με τη δράση ομάδας Ισραηλινών πρώην πρακτόρων που συντονισμένα χειραγωγούσαν εκλογικές αναμετρήσεις σε δεκάδες χώρες, διαθέτοντας επίσης παράρτημα και στην Ελλάδα.

Διαβάστε σχετικά: Αποκάλυψη Guardian: Χειραγώγηση εκλογών σε δεκάδες χώρες από Ισραηλινούς με χακάρισμα και διασπορά fake news – Παρουσία και στην Ελλάδα

Η εισηγήτρια της Επιτροπής Pega του Ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές, Σόφι Ιν’τ Βελντ, κάλεσε να ερευνηθούν άμεσα οι ισχυρισμοί του επικεφαλής της ομάδας, Ταλ Χάναν, περί ύπαρξης απεσταλμένων της «Team Jorge» στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι η χρήση κακόβουλων λογισμικών αποτελεί ένα από τα όπλα στη φαρέτρα των εχθρών της Δημοκρατίας.

«Το ανατριχιαστικό ρεπορτάζ αποδεικνύει γιατί οι διαδικτυακές επιθέσεις στη Δημοκρατία αποτελούν τεράστια και συνάμα υποτιμημένη απειλή. Η χρήση κακόβουλου λογισμικού είναι απλά ένα όπλο στη φαρέτρα των εχθρών της Δημοκρατίας. Οι ισχυρισμοί περί εμπλοκής στις ελληνικές εκλογές πρέπει να ερευνηθούν άμεσα», σχολίασε στο Twitter η Ολλανδή ευρωβουλευτής.

Η ανάρτηση της Σόφι Ιν’τ Βελντ

Με νέα της παρέμβαση, η ευρωβουλευτής του Renew Europe κάλεσε την Κομισιόν και τη Europol σε διενέργεια άμεσων ερευνών δίχως χρονοτριβή. «Θα ερευνήσουν την υπόθεση χωρίς καθυστερήσεις η Κομισιόν και η Europol; Οι αποκαλύψεις καλούν για άμεση δράση. Κυβερνοπόλεμος κατά της Δημοκρατίας σε ευρωπαϊκό έδαφος, φημολογείται ακόμα και στην Ελλάδα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter