Σόφι Ιν΄τ Βελντ για προκλητικό Ντογιάκο: «Γιατί να θέλει να μπλοκάρει την έρευνα για τις υποκλοπές;»

Σόφι Ιν΄τ Βελντ για προκλητικό Ντογιάκο: «Γιατί να θέλει να μπλοκάρει την έρευνα για τις υποκλοπές;»

Την ιδιαίτερα προκλητική στάση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου στο οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών και το αντισυνταγματικό μπλόκο στην ΑΔΑΕ σχολίασε η εισηγήτρια της επιτροπής PEGA του ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές, Σόφι Ιν΄τ Βελντ, διατυπώνοντας παράλληλα το εύλογο ερώτημα γιατί ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός θέλει να μπλοκάρει την έρευνα για το κακόβουλο λογισμικό.

«Γιατί ο γενικός εισαγγελέας θέλει να μπλοκάρει την έρευνα για το spyware;» διερωτήθηκε μέσω Twitter η Σόφι ιντ Βελντ, τονίζοντας ότι η αναζήτηση της αλήθειας πρέπει να είναι ένας κοινός στόχος.

Νωρίτερα ο Ισίδωρος Ντογιάκος όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση, είπε: «Η γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι διαχρονικά ένα αναφαίρετο δικαίωμά του. Ουαί κι αλίμονο αν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο πρώτης της τάξης εισαγγελέας της χώρας είχε περιορισμούς να εκφραστεί κάποια στιγμή αν αυτός κρίνει απαραίτητο». Παράλληλα είπε ότι είχε «επίγνωση των δυσκολίων που θα ακολουθούσαν», ενώ ανέφερε ότι συμβουλεύτηκε παλαιότερους προκατόχους του και εν ενεργεία συναδέλφους του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ισίδωρος Ντογιάκος στη γνωμοδότησή του τον περασμένο Ιανουάριο υποστήριξε σκανδαλωδώς ότι η ΑΔΑΕ δεν έχει αρμοδιότητα από την ισχύουσα νομοθεσία να διαχειρίζεται αιτήματα πολιτών που ζητούν να πληροφορηθούν αν υπήρξε παρακολούθηση των τηλεφώνων τους για λόγους εθνικής ασφάλειας, ούτε μπορεί να απευθύνεται γι αυτό σε τηλεφωνικούς παρόχους.

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο υποκλοπών: Προκλητικός Ντογιάκος – Ήθελε την παρεμπόδιση της ΑΔΑΕ

Σόφι Ιν΄τ Βελντ: Απαράδεκτη η παρέμβαση στην ΑΔΑΕ

Σκάνδαλο υποκλοπών: Καταπέλτης η Σόφι Ιντ Βελντ – «Κατάφωρη επίθεση στη δημοκρατία»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter