Σόφι ιντ Βελντ για σκάνδαλο υποκλοπών: Μπερδεμένη και απαράδεκτη η σιωπή του Ευρωκοινοβουλίου και της Europol

Σόφι ιντ Βελντ για σκάνδαλο υποκλοπών: Μπερδεμένη και απαράδεκτη η σιωπή του Ευρωκοινοβουλίου και της Europol

«Ο αριθμός των αποκαλύψεων που έρχονται από την Ελλάδα μοιάζει ατελείωτος» σημειώνει σε ανάρτηση της σχετικά με το σκάνδαλο υποκλοπών η Ολλανδή ευρωβουλευτής Σόφι Ιν’τ Βέλντ, εισηγήτρια της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα με αφορμή τις αποκαλύψεις του Euractiv για την παρακολούθηση του Γιώργου Κύρτσου και του Τάσου Τέλλογλου από την ΕΥΠ, με τον Ισίδωρο Ντογιάκο να επιχειρεί να μπλοκάρει την έρευνα, κάνει λόγο για μπερδεμένη και απαράδεκτη σιωπή του Ευρωκοινοβουλίου και της Europol.  Όπως αναφέρει το μέλος της PEGA πρέπει να φτάσουμε στην ουσία αυτού του σκανδάλου, δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα περιθώριο.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Σόφι ιντ Βελντ:

«Ο αριθμός των αποκαλύψεων που έρχονται από την Ελλάδα μοιάζει ατελείωτος. Πρέπει να φτάσουμε στην ουσία αυτού του σκανδάλου: δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα περιθώριο. Τα θύματα θα πρέπει να λάβουν πλήρη διευκρίνιση το συντομότερο δυνατόν. Η σιωπή του Ευρωκοινοβουλίου και της Europol είναι μπερδεμένη και απαράδεκτη».

Νωρίτερα σήμερα, η ίδια σε συνέντευξη της στο iEidiseis, επισήμανε για το θέμα των υποκλοπών ότι «οι αρχές αρνούνται κάθε συνεργασία», και αναρωτήθηκε: «Γιατί τόσους ανθρώπους που τους έχουν βάλει στο στόχαστρο με κατασκοπευτικά λογισμικά μπαίνουν σε παρακολούθηση και από την ΕΥΠ; Είναι κι αυτό μια σύμπτωση;», ενώ παράλληλα άφησε σοβαρές αιχμές κατά της κυβέρνησης, ενώ αναρωτιέται ποιος πλούσιος Έλληνας που μπορεί να αγοράσει παράνομα λογισμικά έχει συμφέρον να παρακολουθεί τόσους ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης: Σόφι Ιν’τ Βελντ για παρακολουθήσεις: Οι αρχές αρνούνται κάθε συνεργασία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter