Σοφία Νικολάου: Μετά τα αμορτισέρ, δίνει 291.659 ευρώ για προμήθεια αντισηπτικών και μασκών σε εταιρεία διανομής τροφίμων και ποτών

Σοφία Νικολάου: Μετά τα αμορτισέρ, δίνει 291.659 ευρώ για προμήθεια αντισηπτικών και μασκών σε εταιρεία διανομής τροφίμων και ποτών

Σε νέα προκλητική ανάθεση προμήθειας προχώρησε η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου

Έπειτα από την ανάθεση της προμήθειας μασκών στις φυλακές σε εταιρεία που εμπορεύεται αναρτήσεις για αυτοκίνητα, έναντι 47.700 ευρώ, το documentonews.gr,αποκαλύπτει σήμερα και δύο νέες αντίστοιχες συμβάσεις συνολικής αξίας 291.659 ευρώ κι ακόμη μεγαλύτερης… προκλητικότητας. Κι αυτό γιατί και οι δύο αποφάσεις ανάληψης προμήθειας έγιναν με την εταιρεία ΑΦΟΙ ΜΑΡΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε., η οποία σαν κύριο αντικείμενο έχει την πώληση τροφίμων.

Η πρώτη απόφαση υπογράφηκε από τη Σοφία Νικολάου στις 30 Οκτωβρίου του 2020 και αφορά την ανάθεση της προμήθειας προστατευτικών μασκών (20.000 κουτιών των 50 τεμαχίων προστατευτικών μασκών μιας χρήσεων (3ply) για την κάλυψη αναγκών όλων των καταστημάτων κράτησης της χώρας και του ΙΑ.Α.Α. Βόλου στην εταιρεία ΑΦΟΙ ΜΑΡΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε., έναντι 147.340 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 6%.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/11/10/5faac99a825e635d096c5ec2.pdf

Η δεύτερη σχετική απόφαση υπογράφηκε από την κ. Νικολάου προ μιας εβδομάδας, στις 3 Νοεμβρίου του 2020, βάσει της οποίας ανατέθηκε στην ίδια εταιρεία, η προμήθεια 35 χιλιάδων τεμαχίων αντισηπτικών χεριών (Αντισηπτικό Gel για τα χέρια σε συσκευασία των1000 ml με αιθυλική αλκοόλη πάνω από 70%) για την κάλυψη των αναγκών των καταστημάτων κράτησης της χώρας και του Ι.Α.Α.Α. Βόλου, έναντι 144.319 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 6%.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/11/10/5faac956825e635960066dc3.pdf

Η εταιρεία ΑΦΟΙ ΜΑΡΗ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ ιδρύθηκε μόλις στις 17 Μαρτίου του 2020. Πέραν όμως του ότι η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής επέλεξε μια νεοσύστατη εταιρεία να αναλάβει δυο τόσο σημαντικές και μεγάλες προμήθειες, έντονα ερωτήματα δημιουργούνται και από το καταστατικό της επίμαχης εταιρείας. Κι αυτό γιατί, όχι μόνο επειδή άλλαξε μια μόλις εβδομάδα πριν από την υπογραφή της πρώτης εκ των δυο επίμαχων αποφάσεων, -στις 23 Οκτωβρίου του 2020-, αλλά και γιατί όπως προκύπτει από αυτό, ο σκοπός της εταιρείας είναι σχεδόν αποκλειστικά το εμπόριο τροφίμων και ποτών.

Πιο συγκεκριμένα, στο καταστατικό της εταιρείας –έχει μετοχικό κεφάλαιο μόλις 3.000 ευρώ-, αναφέρεται ότι σκοπός της είναι «το λιανικό εμπόριο ειδών διατροφής, γενικά, χονδρικό εμπόριο γαλακτοκομικών προϊόντων, αβγών και βρώσιμων ελαίων και λιπών, χονδρικό εμπόριο ποτών, λιανικό εμπόριο νωπών φρούτων και λαχανικών, λιανικό εμπόριο (πρατήριο) ψωμιού και άλλων ειδών αρτοποιίας, λιανικό εμπόριο φρέσκων ειδών ζαχαροπλαστικής και γλυκισμάτων, λιανικό εμπόριο παγωτού, χύμα ή τυποποιημένου, λιανικό εμπόριο τυποποιημένων ζαχαρωδών προϊόντων, λιανικό εμπόριο φρούτων, ξηρών καρπών, φλούδας φρούτων και άλλων μερών φυτών διατηρημένων με ζάχαρη, λιανικό εμπόριο αλκοολούχων ποτών, λιανικό εμπόριο αποσταγμάτων, υδήποτων, άλλων οινοπνευματωδών ποτών, λιανικό εμπόριο γαλακτοκομικών προϊόντων γενικά, λιανικό εμπόριο αβγών με κέλυφος, λιανικό εμπόριο ψιλικών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και συναφών ειδών, λιανικό εμπόριο εφημερίδων και περιοδικών, λιανικό εμπόριο χαρτικών ειδών, χονδρικό εμπόριο φρούτων και λαχανικών, λιανικό εμπόριο υλικών καθαρισμού».

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/11/10/5faac8e6825e63595f638b52.pdf

Παραμένει άγνωστο αν η προμήθεια αντισηπτικών χεριών και μασκών, υπάγεται στην κατηγορία «λιανικό εμπόριο υλικών καθαρισμού», -γεγονός που φαντάζει εξαιρετικά απίθανο-, όπως άγνωστα παραμένουν τα κριτήρια βάσει των οποίων η κ. Νικολάου επιλέγει εταιρείες για την ανάθεση προμήθειας προϊόντων υγειονομικού υλικού αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter