Σόιμπλε: Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απαραίτητη

Σόιμπλε: Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απαραίτητη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναλάβει πιό ενεργό διεθνή ρόλο, είπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σήμερα, τονίζοντας ότι η απάντηση σε μια σειρά κρίσεων από την ασφάλεια έως την κλιματική αλλαγή είναι να υπάρξει ενότητα και να σταματήσει η εξάρτηση της ΕΕ από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το παλαίμαχο μέλος της κυβέρνησης της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και δεσμευμένος Ευρωπαίος είπε ότι η Ευρώπη έχει βρεθεί σε αναμονή πολύ καιρό τώρα περιμένοντας τις ΗΠΑ να δράσουν και να καλύψουν τις ελλείψεις στην πολιτική της ΕΕ.

“Ήρθε πια η ώρα να σκεφτούμε περισσότερο τον διεθνή ρόλο της Ευρώπης, πέρα από όλη τη δουλειά που έχουμε να κάνουμε μέσα στην ίδια την ΕΕ”, έγραψε σε άρθρο του για τον δημοσιογραφικό όμιλο Funke την πρώτη ημέρα του διεθνούς Συνεδρίου του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Στο άρθρο που δημοσιεύεται σήμερα, ο Γερμανός υπουργός αναφέρει, “Περισσότεροι Αμερικανοί αναρωτιούνται, και όχι λανθασμένα, και όχι απλώς από τις τελευταίες εκλογές, εάν οι υποχρεώσεις και ευθύνες στην υπερατλαντική συμμαχία έχουν διανεμηθεί σωστά”.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει εγείρει ερωτηματικά σχετικά με τη δέσμευσή του στο ΝΑΤΟ και επιθυμεί τα μέλη της ΕΕ όπως η Γερμανία να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες τους.

Ο Σόιμπλε απέρριψε την επιστροφή σε εθνικιστικές ή απομονωτικές πολιτικές.

“Τα μεγάλα ερωτηματικά της εποχής μας – είτε πρόκειται περί ασφάλειας, κλιματικής αλλαγής, μετανάστευσης ή ανταγωνισμού – δεν απαντώνται με το να βαδίζει κανείς μόνος του. Για εμάς, γερμανική ευθύνη σημαίνει συλλογική δράση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απαραίτητη”, τόνισε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter