Σοκ: 8χρονη πρόσφυγας στην Γερμανία βάζει αγγελία ότι «πωλείται»

Σοκ: 8χρονη πρόσφυγας στην Γερμανία βάζει αγγελία ότι «πωλείται»

Η αστυνομία της πόλης Löhne, στην Γερμανία ανέκρινε μια οικογένεια Λιβανέζων προσφύγων επειδή το 8χρονο κοριτσάκι τους “βγήκε” στο σφυρί σε ιστότοπο για 45.000 δολάρια.

Συγκεκριμένα, φωτογραφία της μικρής εμφανίστηκε σε εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα του shpock.com, που χρησιμοποιούν όσοι θέλουν να αγοράσουν ή να πουλήσουν κάτι γρήγορα και κοντά στην γειτονιά τους. 

Κάποιος από τους χρήστες της εφαρμογής, ανακάλυψε την πιτσιρίκα και ειδοποίησε την αστυνομία. Η φωτογραφία της 8χρονης ήταν μεταξύ αγγελιών για ποδήλατα, ρούχα από δεύτερο χέρι και οικοσυσκευές!

Τελικά η αστυνομία εντόπισε το κορίτσι σε ένα σπίτι στην βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, όπου έμενε η μικρή με τους γονείς και τα αδέλφια της τα τελευταία 2 χρόνια. 

Η αστυνομία κατάσχεσε από το σπίτι κάθε συσκευή με σύνδεση στο ίντερνετ, ενώ όλα τα παιδιά της οικογένειας (ηλικίας 3, 8 και 12 χρόνων) ανακρίνονται.

Σύμφωνα με την 8χρονη, τόσο η ιδέα, όσο και η …υλοποίησή της, ήταν δική της. 

Ωστόσο εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς ότι επέλεξε μια πολύ συγκεκριμένη τιμή για την “πώληση της”, 45.448 δολάρια, κάτι που συνήθως δεν το κάνουν τα παιδιά. 

Η αστυνομία ανέφερε στο “Τhe Local” ότι θα μελετηθούν ενδελεχώς όλες οι συσκευές που κατασχέθηκαν για να διευκρινιστεί αν η μικρούλα ήταν πραγματικά εκείνη του δημιούργησε το post.

O δήμαρχος της Löhne, Bernd Poggemöller, δήλωσε πολύ απογοητευμένος που μια τέτοια πράξη είναι εφικτή από ένα μικρό παιδί χωρίς να υπάρχει κανένα “δίχτυ προστασίας” που να αποτρέπει παρόμοιες αναρτήσεις.

Η υπόθεση θυμίζει πολύ ένα περιστατικό που έγινε στο Duisburg τον Οκτώβριο του 2016, όταν η αστυνομία ερευνούσε την υπόθεση ενός πατέρα με την κατηγορία ότι πωλούσε το ενός μήνα μωρό του στο eBay για 5.000 ευρώ.  

Την είδηση μετέδωσε το www.rt.com.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter