Σοκ από την απόφαση για Κορκονέα – Όταν ο αμετανόητος δράστης έλεγε πως «δεν ζητάω συγγνώμη από κανένα δεκαπεντάχρονο»

Σοκ από την απόφαση για Κορκονέα – Όταν ο αμετανόητος δράστης έλεγε πως «δεν ζητάω συγγνώμη από κανένα δεκαπεντάχρονο»

Κάθειρξη 13 ετών επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας στον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του 15χρονου Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου.

Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε να αθωώσει τον δεύτερο κατηγορούμενο Βασίλη Σαραλιώτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί ο Ε. Κορκονέας από το Μικτό Ορκωτό της Άμφισσας σε ισόβια κάθειρξη και ο Β. Σαραλιώτης σε 10ετή φυλάκιση.

Έξαλλη από την απόφαση η πολιτική αγωγή με τους Νίκο Κωνσταντόπουλο και την κόρη του Ζωή να κάνουν λόγο για «προδιαγεγραμμένη απόφαση» και για «μεθόδευση», ενώ προανήγγειλαν ότι θα ζητήσουν την αναίρεση της απόφασης υπέρ του νόμου.

«Η απόφασή σας οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονέα» δήλωσε στο δικαστήριο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με το Νίκο Κωνσταντόπουλο να τοποθετείται σχετικά:

«Καταδικάζετε τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο. Ο δολοφόνος αυτός ήρθε στο δικαστήριο και ζήτησε ελαφρυντικό για ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος, συμπεριφέρθηκε ως τυμβωρύχος και σε αυτόν δώσατε ελαφρυντικό. Η πολιτική αγωγή θα ζητήσει την αναίρεση της απόφασης υπέρ του νόμου».

Διαβάστε ακόμη: «Έσπασαν» τα ισόβια για τον Κορκονέα – Με το ένα πόδι εκτός φυλακής

Οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής υποστήριξαν ενώπιον του δικαστηρίου ότι «η τελευταία αναβολή για 40 μέρες, από τις 19 Ιουνίου δόθηκε για να αλλάξει η σύνθεση του δικαστηρίου, καθώς αποχώρησε ένας δικαστής και στη θέση του τοποθετήθηκε ένας από τους αναπληρωματικούς και παράλληλα για να τεθούν σε ισχύ οι προβλέψεις του νέου Ποινικού Κώδικα» που όπως είπαν «χρησιμοποιήθηκαν για την έκδοση της απόφασης».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώπιον του δικαστηρίου έκανε λόγο για «προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα» και μίλησε για «μεθοδεύσεις μέσω της αναβολής» για να συμπεράνει ότι «η απόφαση του δικαστηρίου οπλίζει το χέρι του κάθε επόμενου Κορκονέα».

Ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος, σε δηλώσεις του αμέσως μετά από το τέλος της διαδικασίας, σημείωσε με έμφαση ότι «η συγκεκριμένη απόφαση οδηγεί στην άμεση αποφυλάκιση του Κορκονέα» και κατηγόρησε το δικαστήριο για «ακραίες νομικές επινοήσεις». Επίσης έκανε λόγο για «απόφαση που πλήττει την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης», αλά και για «δράση παρασκηνιακών μηχανισμών» και για «απόφαση-πρόκληση».

Μάλιστα όπως προανήγγειλε ο συνήγορος υπεράσπισης, Βαγγέλης Ανδρούλας, ο Κορκονέας τις επόμενες μέρες αναμένεται να αποφυλακιστεί καθώς ήδη έχει εκτίσει 11 χρόνια φυλακή. «Ο άνθρωπος ήταν χαρούμενος -το λίγο που μπορέσαμε να μιλήσουμε-, καθώς θα γυρίσει πίσω στην οικογένειά του και τα παιδιά του από τα οποία λείπει 11 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά αποφεύγοντας ωστόσο να αποκαλύψει πότε χρονικά προσδιορίζεται η αποφυλάκισή του.

Υπενθυμίζεται πως ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου είχε πει τον Δεκέμβριο του 2016 πως δεν μετανιώνει και δεν θα ζητήσει συγγνώμη από κανένα δεκαπεντάχρονο.

Συγκεκριμένα, όπως έγραψε στην επιστολή παραίτησής του ο Αλέξης Κούγιας: «Την 23/12/2016 εκκίνησε η διεξαγωγή του Δικαστηρίου ενώπιον Υμών και έκπληκτος, στην κυριολεξία αποσβολωμένος, άκουσα τον κατηγορούμενο να απαντά στην ερώτηση της κας Προέδρου, για το τι έχει να πει για την υπόθεση αυτή και για την κατηγορία που αντιμετωπίζει, ότι είναι αθώος, ότι δεν την δέχεται, αλλά εκτός αυτού «ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟ». Αμέσως μετά, το Δικαστήριο διέκοψε και αμέσως μετά τη διακοπή μετέβην στο χώρο που κρατείτο ο κατηγορούμενος και τον ρώτησα τι είναι αυτό που είπε και γιατί δεν ζήτησε συγγνώμη, όπως είχε κάνει κατ’ επανάληψη στο προηγούμενο Δικαστήριο και στην προανακριτική και ανακριτική του απολογία, και μου απήντησε ότι έτσι ένιωσε μετά την οκτάχρονη ταλαιπωρία που έχει υποστεί και μού απαγόρευσε να ζητήσω κι εγώ συγγνώμη, γιατί το θύμα δεν ήταν ένα συνηθισμένο δεκαπεντάχρονο αλλά ήταν αντιεξουσιαστής».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter