Σοκ! Παρακολουθούσαν την Εθνική Ομάδα

Σοκ στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου προκαλούν τα δύο νέα πορίσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ, από τα οποία προκύπτει ότι είχαν τοποθετηθεί συστήματα παρακολούθησης τόσο στο Πάρκο Γουδή, όσο και στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά! Παρακολουθούσαν δηλαδή ακόμα και την Εθνική μας Ομάδας...

Σε ανακοίνωση της η ΠΔΕ έκανε σφοδρή επίθεση σε προηγούμενες διοικήσεις της ΕΠΟ, χωρίς να τις κατονομάζει, ενώ διαβίβασε τα πορίσματα στον αρμόδιο εισαγγελέα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων ασφαλείας, συμπληρωματικά στις εγκαταστάσεις της ΕΠΟ στο πάρκο Γουδή και αιφνιδιαστικά στις εγκαταστάσεις της ΕΠΟ στον Άγιο Κοσμά, που διενεργήθηκαν από ιδιωτική, ανεξάρτητη, εξειδικευμένη εταιρεία, από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ομοσπονδίας δίνονται στη δημοσιότητα τα δύο πορίσματα και ανακοινώνονται τα παρακάτω.

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ, με οργή, βαθιά απογοήτευση και αίσθημα αισχύνης για όσα αποκαλύπτονται στην κοινή γνώμη, στη διάρκεια της θητείας της, αναφορικά με τις προηγούμενες μεθόδους διοίκησης του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, παραδίδει στην δημοσιότητα και αποστέλλει στη Δικαιοσύνη νέα πορίσματα, που πιστοποιούν την ύπαρξη εν λειτουργία μηχανισμών παρακολούθησης των υπαλλήλων της, των διεθνών παικτών και των εθνικών προπονητών, στο προπονητικό κέντρο των Εθνικών Ομάδων στον Άγιο Κοσμά, τα οποία είχαν τοποθετηθεί εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά και την αποκάλυψη υπόγειας εγκατάστασης, για την τοποθέτηση μηχανισμού καταγραφής των παρακολουθήσεων στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στο Γουδί.

Η ντροπή της τοποθέτησης των μηχανισμών αυτών, προφανώς επακόλουθο αντίστοιχων μηχανισμών που βρέθηκαν στα γραφεία της Διοίκησης της ΕΠΟ και στην είσοδο των γραφείων της ΚΕΔ, βαρύνει όλους όσους υιοθέτησαν ή, αν γνώριζαν, δεν κατάγγειλαν τις πρακτικές αυτές και πλήττει βαριά το Ελληνικό Ποδόσφαιρο.

Είναι ζήτημα τιμής, αλλά και καλώς νοούμενου συμφέροντος κάθε πλευράς που μετέχει στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο - επαγγελματικής ή ερασιτεχνικής ομάδας, ένωσης σωματείων, αλλά και κάθε ποδοσφαιρικού παράγοντα ατομικά - να μην σιωπήσει, να μην επιτρέψει οιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης μπορεί πιθανώς να επιχειρηθεί, αλλά να αποδοκιμάσει δημόσια τις πρακτικές αυτές και να συμβάλει έμπρακτα - δηλαδή επικουρώντας την ΠΔΕ της ΕΠΟ και τις αρμόδιες κρατικές αρχές - στην οριστική εξάλειψη τους και την τιμωρία των προσώπων που λέρωσαν το άθλημα με αυτές, από την Ελληνική Δικαιοσύνη».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.