Σοκ στα Ανώγεια της Κρήτης από τη φονική συμπλοκή με δύο νεκρούς

Σοκ στα Ανώγεια της Κρήτης από τη φονική συμπλοκή με δύο νεκρούς

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται από τα μεσάνυχτα στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων Ρεθύμνου (περί των 40 ανδρών) για να επιβάλουν την τάξη, μετά τη φονική συμπλοκή, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 62χρονος και 30χρονος, λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων όπου αρχικά μεταφέρθηκαν τα θύματα έσπευσαν μέλη των δύο οικογενειών και το κλίμα ήταν τεταμμένο. Οι αστυνομικοί κατέκλυσαν το χώρο και ήταν σε τηλεφωνική επικοινωνία για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν με εισαγγελέα, σύμφωνα και με αίτημα του δημάρχου Ανωγείων.

Όλα ξεκίνησαν από ένα καυγά ανάμεσα στον 30χρονο  Γιώργο Ξυλούρη και το γιο του Λευτέρη Καλομοίρη. Έναν καυγά για κτηματικές διαφορές, για τα μητάτα που διατηρούν οι δύο οικογένειες. Οι δύο νέοι άνδρες φαίνεται να πιάστηκαν στα χέρια. Προς στιγμήν ο καυγάς έληξε αλλά μετά από λίγη ώρα ο Γιώργος Ξυλούρης επέστρεψε οπλισμένος.

 Σύμφωνα με πληροφορίες ο  62χρονος Λευτέρης Καλομοίρης που βρέθηκε με δύο τραύματα από σφαίρα στο στήθος, μπήκε στη μέση για να προστατέψει το γιο του. Οι σφαίρες τον βρήκαν στο στήθος και έπεσε νεκρός.

Ο γιος του Καλομοίρη στη συνέχεια φέρεται να σήκωσε όπλο και πυροβόλησε τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη. Ο Ξυλούρης μετά από λίγο πέφτει νεκρός με 7 τραύματα από σφαίρα στο στήθος. Ο νεαρός Καλομοίρης διέφυγε από το σημείο και αναζητείται.

Τραυματίας είναι ένας 30χρονος από τα Ανώγεια που περνούσε από το σημείο. Ήταν τυχερός ωστόσο μέσα στην ατυχία του, καθώς φέρει μονάχα ελαφρύ τραύμα στο πόδι και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Πολύ γρήγορα όλο το χωριό των Ανωγείων βρέθηκε στο πόδι, να αναζητά απαντήσεις πως ξεκίνησε όλο αυτό και πως κατέληξε σε μια τραγωδία με δύο άνδρες νεκρούς. Μάλιστα οι οικογένειες των δυο νεκρών εκτός του ότι έμεναν πολύ κοντά , είχαν συγγενικούς και κοινωνικούς δεσμούς «δεμένους» με κουμπαριές και συντεκνιές.

Οι κάτοικοι των Ανωγείων έμειναν εμβρόντητοι από τα νέα. Πολύ γρήγορα το κέντρο ενδιαφέροντος του οικισμού έγινε το Κέντρο Υγείας. Εκεί συγκεντρώθηκαν συγγενείς και συγχωριανοί των εμπλεκόμενων στο φονικό. Τα νέα ότι οι δύο άνδρες ήταν νεκροί διαδόθηκαν γρήγορα.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σωκ. Κεφαλογιάννης, πρέπει να διαφυλαχθεί η ηρεμία στο χωριό, να μην παρασυρθούν από λάθος πληροφόρηση οι δημότες και να αφεθούν οι αρχές να λειτουργήσουν για το καλύτερο. 

Πηγή: Νέα Κρήτη, anogi.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter