Σοκ στη Ρόδο: Δεκάδες νεκρά ελάφια στο Δημοτικό Ελαφοκομείο – Αποτρόπαιες εικόνες (Photos)

Σοκ στη Ρόδο: Δεκάδες νεκρά ελάφια στο Δημοτικό Ελαφοκομείο – Αποτρόπαιες εικόνες (Photos)
Φωτογραφία αρχείου

Σοκάρουν οι εικόνες από νεκρά ελάφια τα οποία πέθαναν παραμελημένα στο πάρκο Ροδινιού. «Ετοιμοθάνατα ελάφια κάθονται δίπλα στα κουφάρια νεκρών ελαφιών», αναφέρει ο Νίκος Γουδής που τράβηξε τις σοκαριστικές φωτογραφίες και τις ανάρτησε στα social media. Η πρόεδρος της Φιλοζωικής της Ρόδου Γιούλα Διμέλη αναμένεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδο όπως ανακοίνωσε και η ίδια με ανάρτησή της.

«Κατά τα αλλά οι υπεύθυνοι του δασαρχείου ενοχλήθηκαν που η ομάδα των εθελοντών μας με οργανώτρια την Λουλουδίτσα Λάρου σιτίζει τα ελεύθερα ελάφια σε διάφορες περιοχές χωρίς τη συμμετοχή τους. Ο σύλλογος προχωρά σήμερα σε αναφορά στην Εισαγγελία αν και το πιο πιθανό είναι να έχουν ήδη κινηθεί αυτεπάγγελτα», έγραψε στο facebook η Γιούλα Διμέλη.

Σήμερα στο πάρκο πραγματοποίησαν αυτοψία ο αντιδήμαρχος Πρωτογενή Τομέα, Κώστας Θωμάς και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Περιβάλλοντος και Μέριμνας Αδέσποτων Ζώων, Γιάννης Μητσού και Μιχάλης Θωμάτος, ενώ με εντολή εισαγγελέα τον χώρο επισκέφθηκε και η Δασική Υπηρεσία.

Από την πλευρά της η προϊσταμένη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρόδου, Κατερίνα Βελώνη, υποστηρίζει ότι τα ελάφια σκοτώθηκαν μεταξύ τους κατά την εποχή του ζευγαρώματος (τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου) και λόγω της έλλειψης προσωπικού δεν θάφτηκαν, σύμφωνα με όσα αναφέρει η rodiaki.gr.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε στη χώρα μας μια κραυγαλέα περίπτωση παθητικής κακοποίησης ζώων που χωρίς νερό και τροφή πεθαίνουν από την αδιαφορία ανθρώπων. Τα άτυχα ζώα υπενθυμίζεται πως ανήκουν στο ενδημικό είδος ελαφιού του νησιού. Είναι το γνωστό πλατόνι της Ρόδου (Dama Dama) σύμβολο του νησιού από την αρχαιότητα, το οποίο δεν έχει μόνο να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές που ταλαιπώρησαν το νησί το καλοκαίρι, αλλά και το εγκληματικό ανθρώπινο χέρι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter