Σοκ στη Σλοβακία: Δύο νεκροί από ομοφοβική επίθεση στη Μπρατισλάβα

Σοκ στη Σλοβακία: Δύο νεκροί από ομοφοβική επίθεση στη Μπρατισλάβα
Πηγή: Twitter/Reuters

Ξεχειλίζει η οργή στη Σλοβακία μετά το μακελειό έξω από γνωστό γκέι μπαρ της πρωτεύουσας, που κόστισε τη ζωή σε δύο άνδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euractiv oi αρχές ανακοίνωσαν ότι αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως «τρομοκρατική ενέργεια», με χιλιάδες να ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για έγκλημα μίσους.

Οι δολοφονίες, για τις οποίες η αστυνομία δεν έχει ακόμη καθορίσει το κίνητρο αλλά τις αντιμετωπίζει ως έγκλημα μίσους, προκάλεσαν την κατακραυγή του πολιτικού κόσμου και οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Έντουαρντ Χέγκερ χαρακτήρισε τον δράστη «ριζοσπαστικοποιημένο έφηβο» ενώ η πρόεδρος της χώρας Ζουζάν Τσαπούτοβα έγραψε στους προσωπικούς της λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι επρόκειτο για ένα «έγκλημα μίσους».

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τα πυρά έπεσαν νεκροί ο 23χρονος Μάτους Χ. και ο 26χρονος Γιουράι Β, ενώ τραυματίστηκε στο πόδι η 28χρονη Ραντοσλάβα Τ.

Ο ύποπτος ήταν 19 ετών και χρησιμοποίησε ένα όπλο με στόχευση λέιζερ που ανήκε σε έναν συγγενή του. Σλοβακικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο 19χρονος είχε αναρτήσει μηνύματα με τα χάσταγκ “hate crime” και “gay bar” στο Twitter, καθώς και ένα «μανιφέστο» κατά των Εβραίων και της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Πηγή: Εuronews, BBC, Εuractiv

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter