Σοκ στη Βραζιλία: Επίθεση 13χρονου σε σχολείο – Νεκρή μια καθηγήτρια

Σοκ στη Βραζιλία: Επίθεση 13χρονου σε σχολείο – Νεκρή μια καθηγήτρια

Σοκ έχει προκαλέσει στη Βραζιλία η είδηση της επίθεσης που δέχθηκε τη Δευτέρα μια εκπαιδευτικός από 13χρονο μαθητή σε δημόσιο σχολείο στο Σάο Πάολο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της πολιτείας Γκιουλέρμε Ντερρίτε, ο 13χρονος τραυμάτισε άλλους πέντε, συγκεκριμένα τρεις εκπαιδευτικούς και δύο συμμαθητές του. Ο έφηβος, τον οποίο ακινητοποίησε τελικά καθηγήτρια φυσικής αγωγής οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα για να ανακριθεί μαζί με τους γονείς του.

Οι πέντε τραυματίες νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση, ενώ το αγόρι οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα, όπου  θα ανακριθεί παρουσία των γονιών του. Προς τιμήν της καθηγήτριας κηρύχθηκε τριήμερο πένθος.

«Οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στη βοήθεια των τραυματιών και στην παρηγοριά των μελών της οικογένειας», έγραψε ο κυβερνήτης Ταρκίσιο ντε Φρέιτας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το Associated Press ένας μαθητής, που μίλησε σε δημοσιογράφους έξω από το σχολείο, είπε ότι ο 13χρονος συμμετείχε σε καυγά την περασμένη εβδομάδα με έναν άλλο μαθητή και ότι η δασκάλα που μαχαιρώθηκε θανάσιμα προσπάθησε να τους χωρίσει.

Πηγή: Reuters, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter