Σοκ στις ΗΠΑ: Αστυνομικοί δολοφόνησαν εν ψυχρώ ανάπηρο Αφροαμερικανό (Video)

Σοκ στις ΗΠΑ: Αστυνομικοί δολοφόνησαν εν ψυχρώ ανάπηρο Αφροαμερικανό (Video)
Πηγή: Screenshot/YouTube

Σοκ προκαλεί στις Ηνωμένες Πολιτείες η νέα εν ψυχρώ δολοφονία ανάπηρου αφροαμερικανού πολίτη από αστυνομικούς με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Ειδικότερα, στο βίντεο που κυκλοφορεί στα social media φαίνονται αστυνομικοί από το αστυνομικό τμήμα του Χάντινγκτον Παρκ στο Λος Άντζελες να ανοίγουν πυρ και να σκοτώνουν έναν ανάπηρο αφροαμερικανό, ο οποίος είχε εγκαταλείψει το καροτσάκι στην προσπάθειά του να τους ξεφύγει.

Ο αφροαμερικανός ήταν πατέρας δύο παιδιών. Αν και τα κενά στην υπόθεση είναι αρκετά το οπτικό υλικό είναι αποκαλυπτικό και ήδη η οικογένεια του θύματος καταγγέλλει τους τρεις αστυνομικούς ότι τον σκότωσαν εν ψυχρώ, καθώς δεν ήταν σε θέση να απειλήσει τη ζωή τους.

«Δολοφόνησαν τον γιο μου, που ήταν σε αναπηρική καρέκλα, χωρίς πόδια. Κάτι πρέπει να γίνει», δήλωσε η μητέρα του θύματος, Ντόροθι Λόουι.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται το αστυνομικό τμήμα του Χάντινγκτον Παρκ, οι αστυνομικοί επενέβησαν επειδή υπήρχε κλήση ότι ο ανάπηρος είχε μαχαιρώσει κάποιον τρίτο, απρόκλητα και όταν είδε τους ένστολους προσπάθησε να διαφύγει κρατώντας στο χέρι ένα μαχαίρι.

Οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν έχουν τεθεί εκτός υπηρεσίας «για λίγες μέρες», σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη του Λος Άντζελες, αλλά δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη εναντίον τους.

Πηγή: NBC, CNN

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Διαλύουν τη μονάδα Scorpion μετά τον φονικό ξυλοδαρμό του Τάιρ Νίκολς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter