Σοκ στο ΝΒΑ: Σκοτώθηκε ο Κόμπι Μπράιαντ σε συντριβή ελικοπτέρου – νεκρή και μία κόρη του (videos – εικόνες)

Σοκ στο ΝΒΑ: Σκοτώθηκε ο Κόμπι Μπράιαντ σε συντριβή ελικοπτέρου  – νεκρή και μία κόρη του (videos – εικόνες)

Aπίστευτη τραγωδία και θρήνος στον κόσμο του αθλητισμού: ο Κόμπι Μπράιαντ σκοτώθηκε σε πτώση ελικοπτέρου!

Ο διάσημος σταρ του ΝΒΑ είναι, επιβεβαιωμένα, ανάμεσα στους 5 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους όταν το ιδιωτικό του ελικόπτερο Sikorsky S-76 έπιασε φωτιά και συνετρίβη στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια.

Τo αμερικανικό ABC μετέδωσε ότι ανάμεσα στα θύματα είναι τουλάχιστον 2 από τις 4 κόρες του, ενώ η σύζυγός του, Βανέσα, δεν βρισκόταν στο μοιραίο αεροσκάφος. Ωστόσο, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι κανένα μέλος της οικογένειάς του δεν ήταν μαζί του.

Tελικά η ιστοσελίδα ΤΜΖ (που μετέδωσε πρώτη την είδηση του δυστυχήματος) επιβεβαίωσε ότι η 13χρονη κόρη του Μπράιαντ, Τζιάνα Μαρία (ή Τζίτζι), σκοτώθηκε μαζί με τον πατέρα της.

Ο Κόμπι ήταν μόλις 41 ετών.

Τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος είναι ακόμη υπό διερεύνηση από τις τοπικές αρχές. Σύμφωνα με τα πρώτα ρεπορτάζ, ο καιρός ήταν ομιχλώδης και το ελικόπτερο έπεσε φλεγόμενο, εκτός ελέγχου, στην πλαγιά ενός λόφου, γύρω στις 10 το πρωί τοπική ώρα.

Ο Κόμπι συνήθιζε να μετακινείται με ελικόπτερο ακόμα και όταν ήταν εν ενεργεία μπασκετμπολίστας, από το σπίτι του στο γήπεδο.

Οι Λέικερς επιβεβαίωσαν επίσημα την είδηση του θανάτου του όπως και η πόλη του Καλαμπάσας, αλλά το ΝΒΑ καθυστέρησε πολύ να αντιδράσει. 

Δύο ώρες μετά την εμφάνιση των πρώτων ρεπορτάζ, η επίσημη ιστοσελίδα του ΝΒΑ ήταν ακόμη ανενημέρωτη και οι μπασκετμπολίστες των Ρόκετς και των Νάγκετς ετοιμάζονταν για τζάμπολ. Στο Ντένβερ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και τα φώτα στο γήπεδο έσβησαν, αλλά το ματς ξεκίνησε κανονικά.

Πολύς κόσμος άρχισε να μαζεύεται σιωπηλός έξω από το γήπεδο των Λέικερς (χωρίς να υπάρχει ματς), για να αποτίσει φόρο τιμής.

O Κόμπι Μπράιαντ κατέκτησε 5 πρωταθλήματα με τους Λέικερς και αγωνίστηκε σε 18 All-Star Game, πριν κρεμάσει τα παπούτσια του το 2018. Aναδείχθηκε ΜVP του ΝΒΑ το 2008 και Πολυτιμότερος Παίκτης των τελικών τα επόμενα δύο χρόνια.

Ήταν ο 4ος σκόρερ όλων των εποχών με 33.643 πόντους στο ΝΒΑ, αφού μόλις χθες τον προσπέρασε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. «Συνεχίζεις αδελφέ μου να προωθείς το άθλημα, σε σέβομαι πάρα πολύ», ήταν το τελευταίο του tweet. Δώδεκα ώρες αργότερα, ο Κόμπι ήταν νεκρός.

Ο Κόμπι Μπράιαντ δεν φόρεσε άλλη φανέλα στην επαγγελματική του καριέρα, παρά μόνο των Λέικερς. Δεν πήγε ούτε σε κολέγιο, αφού μεταπήδησε απ’ ευθείας στο ΝΒΑ από γυμνάσιο της Φιλαντέλφια, όπου μεγάλωσε.

Ήταν Ολυμπιονίκης με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ το 2008 στο Πεκίνο, όπου αντιμετώπισε την Εθνική μας και της επιδαψίλευσε επαίνους, ιδίως στους Σπανούλη και Διαμαντίδη. Το 2012 στο Λονδίνο επανέλαβε το κατόρθωμα και κατέκτησε το δεύτερο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιό του. Το 2007 κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητή της αμερικανικής ηπείρου με τις ΗΠΑ.

Ο Κόμπι υπήρξε ένα από τα λαμπρότερα αστέρια και τις μεγαλύτερες βεντέτες που πέρασαν ποτέ από τα γήπεδα του μπάσκετ. Τα ρεκόρ του είναι αμέτρητα, ενώ οι ικανότητές του στο σκοράρισμα και η εργατικότητά του παροιμιώδεις.

Πολλοί τον θεωρούσαν ισάξιο του Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος κάποτε τον χαρακτήρισε αντάξιο διάδοχό του. Οι φανέλες που φόρεσε, με το 8 και το 24, αποσύρθηκαν από τους Λέικερς και δεν θα φορεθούν ποτέ ξανά. Το 1997 αναδείχθηκε πρωταθλητής στα καρφώματα, ενώ 9 φορές ψηφίστηκε στην καλύτερη Αμυντική Πεντάδα.

Μάλιστα πρόπερσι ο Κόμπι Μπράιαντ κέρδισε και Όσκαρ Ταινίας Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων, για το φιλμάκι με τίτλο Dear Basketball που σκηνοθέτησε, αποχαιρετώντας το αγαπημένο του άθλημα.

Το σκάνδαλο που ξέσπασε το 2003 με την καταγγελία μίας κοπέλας για βιασμό ήταν η μοναδική μουντζούρα στη σύντομη ζωή του. Η υπόθεση αρχειοθετήθηκε μετά από εξωδικαστική συμφωνία των δύο πλευρών.

https://www.youtube.com/watch?v=IttOjOsF06k

O Βασίλης Σπανούλης μόλις πληροφορήθηκε το τραγικό νέο έκανε την εξής ανάρτηση στο Twitter:

O Ντόναλντ Τραμπ έγραψε:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter