Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Ο Φαν Χάαλ δήλωσε ότι πάσχει από καρκίνο

Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Ο Φαν Χάαλ δήλωσε ότι πάσχει από καρκίνο
Louis van Gaal, coach of the Dutch national soccer team, gives directions to his players during team training in Hoenderloo, eastern Netherlands, Thursday, May 15, 2014. The 62-year-old coach, who is widely expected to be the manager of Manchester United next season, has been experimenting in recent days with a new formation which he says may sound more defensive, but will be executed according to the "Dutch school" of attacking football. (AP Photo/Peter Dejong)

Ο τεχνικός της Εθνικής Ολλανδίας Λουίς Φαν Χάαλ ανακοίνωσε σε ζωντανή εκπομπή στην ολλανδική τηλεόραση, ότι πάσχει από καρκίνο του προστάτη επιθετικής μορφής και ότι δίνει μεγάλη μάχη με απίστευτη θέληση για την ζωή. Στην ίδια εκπομπή αποκάλυψε ότι οι παίκτες του δεν γνώριζαν τίποτα και προτιμούσε τις θεραπείες τα βράδια.

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη έγινε στα πλαίσια της συζήτησής του για την ταινία της ζωής του.

Οι δηλώσεις του προπονητή:

«Ο Γκέρτιαν Λάσχε δεν κινηματογραφεί μόνο τον προπονητή, αλλά και το άτομο πίσω από τον προπονητή. Τότε έχεις την επιλογή: το δείχνεις ή όχι; Νομίζω ότι αυτό είναι μέρος της ζωής.

Έχω περάσει τόσα πολλά στη ζωή μου με τον θάνατο, στην οικογένειά μου, με τη γυναίκα μου (έχασε τη γυναίκα του Φερνάντα από καρκίνο στο πάγκρεας). Μάλλον έχω γίνει πιο πλούσιος στη ζωή μου ως άνθρωπος εξαιτίας όλων αυτών των εμπειριών. Σκέφτηκα ότι αυτό έπρεπε να υπάρχει και στην ταινία.

Είχα μια εξαιρετική θεραπεία. Το λες και σε φίλους και συγγενείς, αλλά αυτό λέει κάτι και για την οικογένειά μου, ότι το κρατούν μυστικό. Κατά τις περιόδους μου ως προπονητής της εθνικής, πήγαινα στο νοσοκομείο κάθε βράδυ, χωρίς να το ξέρουν οι παίκτες.

Κοιτά δεν πεθαίνεις από τον καρκίνο του προστάτη, είναι συνήθως οι αρρώστιες που υποβόσκουν από αυτές που πεθαίνεις. Είναι όμως μια επιθετική μορφή. Έχω ακτινοβοληθεί 25 φορές – τότε χρειάζεσαι πολλή διαχείριση για να περάσεις τη ζωή. Αλλά έχω απίστευτη δύναμη θέλησης για να συνεχίσω. Αυτή η ομάδα παικτών είναι παρόν σε μεταγενέστερη ηλικία».

Η πρώην ομάδα του Φα Χάαλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην είδηση της ασθένειας του πρώην τεχνικού της έσπευσε να στείλει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση, απευθύνοντας ευχές για «κουράγιο και δύναμη» μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter