Σοκ στο Βόλο: Αστυνομικός πυροβόλησε εναντίον εφήβων ρομά

Σοκ στο Βόλο: Αστυνομικός πυροβόλησε εναντίον εφήβων ρομά

Συγγενείς Ρομά μαθητών καταγγέλλουν στο Documentonews, ότι αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ καταδίωξαν ΙΧ με πέντε Ρομά μαθητές και στη συνέχεια όταν τους έφτασαν έξω από το σπίτι τους πυροβόλησαν μια φορά προς την πλευρά του οδηγού, που από θαύμα δεν χτυπήθηκε και δεν επαναλήφθηκε η τραγωδία του Κερατσινίου.

Το περιστατικό έγινε το βράδυ του Σαββάτου και σύμφωνα με τον παππού ενός από από τα παιδιά εκτυλίχθηκε ως εξής: Οι πέντε μαθητές, τρία αγόρια και δύο κορίτσια, πήγαν βόλτα στο κέντρο του Βόλου. Εκεί τους είδαν αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ και τους έκαναν σήμα να σταματήσουν. Τα παιδιά φοβήθηκαν και τότε άρχισε καταδίωξη σε όλη την πόλη. Όταν τα παιδιά έφτασαν στον οικισμό, των Ρομά τα τέσσερα πρόλαβαν και μπήκαν στα σπίτια τους. Ο οδηγός δεν πρόλαβε και τότε ένας αστυνομικός πυροβόλησε προς το αυτοκίνητο. Ο νεαρός έπεσε στο πλάι και απέφυγε στη σφαίρα.

Στη συνέχεια τον συνέλαβαν με χειροπέδες και τον οδήγησαν στο τμήμα, επειδή δεν είχε δίπλωμα οδήγησης. Λίγες ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Έντρομα τα άλλα παιδιά ενημέρωσαν τους συγγενείς που είδαν το σπασμένο τζάμι από τη σφαίρα και βρήκαν και τον κάλυκα.

Στον οικισμό των Ρομά επικρατεί οργή και όπως είπαν θα κινηθούν νομικά εναντίον των αστυνομικών που έπεσαν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των παιδιών.

Οι συγγενείς συνέλεξαν τον κάλυκα από τον πυροβολισμό

Στην ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης δεν αναφέρεται πουθενά ο πυροβολισμός και τονίζονται τα εξής:

Ο 16χρονος οδηγός Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου, σε επιχειρούμενο αστυνομικό έλεγχο κοντά στην περιοχή του Αλιβερίου, δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα κινούμενος προς την πόλη του Βόλου.

Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν, κάνοντας χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων, χωρίς ο δράστης να σταματήσει το όχημα και ο ανήλικος ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη στη Ν.Ιωνία. Όπως διαπιστώθηκε, ο ανήλικος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter