Σοκάρει η φωτογραφία του μικρού Μωχάτετ – Ξυπνά μνήμες του μικρού Αϊλάν

Σοκάρει η φωτογραφία του μικρού Μωχάτετ – Ξυπνά μνήμες του μικρού Αϊλάν

Θαμμένο στη λάσπη, με το προσωπάκι του στο έδαφος, το 16μηνο αγοράκι, ο Μωχάμετ Σοαγέτ, που μαζί με τους γονείς του προσπάθησε να δραπετεύσει από τη Μιανμάρ, αποτελεί το νέο σύμβολο της προσφυγιάς, μετά το μικρό Αϊλάν.

Η οικογένεια προσπάθησε να δραπετεύσει από τη βία της Μιανμάρ και να περάσει στο Μπαγκλαντές, ωστόσο ο Μοχάμετ πνίγηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, που έκανε με τον 3χρονο αδελφό, τη μητέρα και τον θείο του.

”Όταν βλέπω αυτή τη φωτογραφία, νιώθω ότι θα προτιμούσα να πεθάνω. Δεν υπάρχει νόημα για εμένα να ζω σε αυτόν τον κόσμο”, δήλωσε ο πατέρας του αγοριού Ζαφόρ Αλάμ στο CNN.

Οι ιστορίες των δύο παιδιών έχουν συγκλονιστικές ομοιότητες, καθώς και τα δύο πνίγηκαν στην απεγνωσμένη προσπάθεια των οικογενειών τους να σωθούν από τη βία.

Οι Ροχίνγκια, όπου ανήκει η οικογένεια του μικρού, είναι μία μουσουλμανική μειονότητα και παρά το γεγονός ότι ζουν στη Μιανμάρ εδώ και δεκαετίες, αντιμετωπίζονται ως μετανάστες και δεν τους χορηγείται η υπηκοότητα. Η κυβέρνηση και οι εθνικιστές τους καταδιώκουν πολλά χρόνια τώρα.

Από τον Οκτώβριο 50.000 Ροχίνγκια έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας της επιχείρησης του στρατού που ξεκίνησε ως αντίποινα για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν από ενόπλους στις 9 Οκτωβρίου εναντίον αστυνομικών τμημάτων στην επαρχία.

Οι πρόσφυγες που φτάνουν στο Μπανγκλαντές καταγγέλλουν τις κακοποιήσεις στις οποίες υποβάλλονται από τον στρατό της Μιανμάρ: ομαδικοί βιασμοί, φόνοι, βασανιστήρια.

Λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να χτυπούν μέλη των Ροχίνγκια, η κυβερνητική επιτροπή που είχε αναλάβει να ερευνήσει τις ταραχές στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας αποφάνθηκε σήμερα ότι δεν διεξάγεται γενοκτονία εις βάρος τους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter