Σοκάρει η νέα αποκάλυψη για τα τρένα: Δεν λειτουργεί ούτε το σύστημα ραδιοεπικοινωνίας

Σοκάρει η νέα αποκάλυψη για τα τρένα: Δεν λειτουργεί ούτε το σύστημα ραδιοεπικοινωνίας

Σοκ ως προς την εικόνα πλήρους κατάρρευσης του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας αναδεικνύει νεότερη δημοσιογραφική έρευνα, στο περιθώριο του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, και το οποίο αποκαλύπτει πως δεν λειτουργεί ούτε το σύστημα ραδιοεπικοινωνίας GSMR στα τρένα το οποίο και θα αντικαθιστούσε το παλιότερο σύστημα που λειτουργεί και με το οποίο επικοινωνούν μεταξύ τους συρμοί και σταθμοί.

Το έγγραφο που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, έχει χαρακτηριστεί ως «εξαιρετικά επείγον», έχει ημερομηνία 18 Αυγούστου 2022 και το έχει αποστείλει ο παραιτηθείς διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ στη Hellenic Train.

Στο έγγραφο αυτό, ο ΟΣΕ ζητάει από την εταιρεία να τεθεί σε εφαρμογή το σύγχρονο σύστημα ραδιοεπικοινωνίας που καλύπτει όλη τη διαδρομή από την Πάτρα στην Αθήνα, από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και από εκεί μέχρι τον Προμαχώνα.

Η Hellenic Train έχει προβάλει αντιρρήσεις, υποστηρίζοντας πως το προσωπικό της δεν έχει εκπαιδευτεί. Ο ΟΣΕ, στο ίδιο έγγραφο, λέει πως το προσωπικό το έχει εκπαιδεύσει και δίνει ως ημερομηνία παράτασης εφαρμογής του συστήματος την 30η Νοεμβρίου του 2022.

Διαβάστε επίσης:

Euractiv: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία επιβεβαιώνει την αποκάλυψη του Documento για το σκάνδαλο με τα τρένα

Τραγωδία στα Τέμπη: Πρόκληση Μητσοτάκη-Εβαλαν μέλος της τριμελούς Επιτροπής τον κύριο υπεύθυνο της υποβάθμισης του ΟΣΕ

Τραγωδία Τέμπη: Οι προειδοποιήσεις, το «κουφάρι» διερεύνησης ατυχημάτων και η καταστρατήγηση του ευρωπαϊκού κανονισμού

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter