Σοκάρει ο Τραμπ: Ο εικονικός πνιγμός μπορεί να φέρει αποτελέσματα

Σοκάρει ο Τραμπ: Ο εικονικός πνιγμός μπορεί να φέρει αποτελέσματα

Θα τα “βλέπει” ο μεσαίωνας και θα γελάει! Ο Ντόναλντ Τραμπ σοκάρει πριν κλείσει μια βδομάδα στην εξουσία. Από ορκισμένος Πρόεδρος προτιμά το ρόλο του “ορκισμένου εκδικητή”. Οι δηλώσεις του υπέρ του βασανιστηρίου του “εικονικού πνιγμού” με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών σοκάρουν τον πολιτισμένο κόσμο, και δημιουργούν ρίγη συγκίνησης στους θαυμαστές του.

«Απολύτως πιστεύω ότι αποφέρει αποτελέσματα» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι θα αναμένει τις συμβουλές των στελεχών της κυβέρνησης του για την χρησιμοποίηση του, και ιδιαίτερα στις συμβουλές του διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο και του υπουργού Άμυνας Τζέιμς Μάτις.

«Αν δεν επιθυμούν να εφαρμόσουν την πρακτική αυτή, δεν θα διαφωνήσω. Αν επιθυμούν να την εφαρμόσουν, τότε θα εργαστώ προς αυτόν το σκοπό. Θέλω να κάνω τα πάντα εντός των ορίων εκείνων που μας επιτρέπονται να κάνουμε, αν κρίνονται νόμιμα. Αν πιστεύω ότι αποφέρει αποτελέσματα; Απολύτως και το πιστεύω», δήλωσε για την πρακτική του εικονικού πνιγμού.

Ο προκάτοχος του Τραμπ, Μπαράκ Ομπάμα, είχε υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα το 2009 απαγορεύοντας τον εικονικό πνιγμό και άλλες ενισχυμένες τεχνικές ανακρίσεων που χαρακτηρίζονται μέθοδοι βασανιστηρίων από πολλούς βουλευτές και οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter