Σοκαριστικά βίντεο από το φλεγόμενο αεροσκάφος της Aeroflot – Στους 41 οι νεκροί (Video – Photos)

Σοκαριστικά βίντεο από το φλεγόμενο αεροσκάφος της Aeroflot – Στους 41 οι νεκροί (Video – Photos)

Σοκαριστικά είναι τα βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα από την αεροπορική τραγωδία στη Μόσχα που κόστισε τη ζωή σε 41 ανθρώπους, ανάμεσά τους και δύο παιδιά ενώ άλλοι 37 άνθρωποι κατάφεραν να διασωθούν.

Το αεροπλάνο Superjet 100 της Aeroflot, με 73 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα, έκανε το απόγευμα της Κυριακής αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης το αεροσκάφος έπιασε φωτιά.

Τα βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα δείχνουν τις απεγνωσμένες προσπάθειες των επιβατών να βγουν από τις εξόδου κινδύνου του αεροσκάφους. Σοκαριστικό είναι ένα βίντεο το οποίο τράβηξε ένας από τους επιβάτες του αεροπλάνου και στο οποίο ακούγονται οι κραυγές και ο πανικός που επικρατεί μέσα σε αυτό.

_x000D_
_x000D_

Το Superjet 100 φαίνεται να επιχειρεί να προσγειωθεί με μεγάλη ταχύτητα. Ακουμπά στον διάδρομο, αναπηδά και στη συνέχεια ξαναχτυπά στο έδαφος. Τη δεύτερη φορά, το πίσω μέρος διαλύεται και το αεροπλάνο τυλίγεται στις φλόγες.

_x000D_
_x000D_

Τι συνέβη

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο στις 18:02 τοπική ώρα (15:02 GMT), με προορισμό το Μουρμάνσκ. Λίγα μόλις λεπτά αργότερα, το πλήρωμα εξέπεμψε σήμα κινδύνου λέγοντας πως εμφανίστηκαν «δυσλειτουργίες» σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Μετά από αναγκαστική προσγείωση που έκανε στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο, οι μηχανές του αεροπλάνου τυλίχτηκαν στις φλόγες, σύμφωνα με την Aeroflot προσθέτοντας ότι το πλήρωμα «έκανε τα πάντα για να σώσει τους επιβάτες».

_x000D_
_x000D_

Ένας επιβάτης που επέζησε από τη συντριβή, ο Πέτρος Εγκόροφ, ανέφερε στην ημερήσια εφημερίδα Komsomolskaya Pravda, ότι η πτήση «είχε μόλις απογειωθεί και το αεροσκάφος χτυπήθηκε από αστραπές», προσθέτοντας: «Η προσγείωση ήταν σφοδρή – σχεδόν λιποθύμησα από το φόβο».

Οι επιβάτες που περίμεναν εκείνη την ώρα να επιβιβαστούν σε άλλο αεροπλάνο τράβηξαν βίντεο που έδειχναν τους πυροσβέστες να παρακολουθούσαν το αεροπλάνο στο διάδρομο του αεροδρομίου.

Ένας από τους επιζήσαντες επιβάτες, ο Ντμίτρι Χλεμπούσκιν, δήλωσε ότι ήταν ευγνώμων διότι σώθηκε χάρη στο πλήρωμα καμπίνας όπως είπε στους δημοσιογράφους.

Ξεκίνησε η έρευνα

Άμεσα ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία. Ήδη από χθες, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε έρευνα εις βάθος. Έτσι έχουν ξεκινήσει ήδη οι συνεντεύξεις και οι ανακρίσεις με τους εμπλεκόμενους. 



Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter