Σοκαριστικές αποκαλύψεις για ορφανοτροφείο – Γυναίκες έβαζαν παιδιά 7 έως 11 ετών να συνευρεθούν ερωτικά

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για ορφανοτροφείο – Γυναίκες έβαζαν παιδιά 7 έως 11 ετών να συνευρεθούν ερωτικά

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στη δημοσιότητα για τα όσα συνέβαιναν σε ορφανοτροφείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τη Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, οι θύτες της σεξουαλικής κακοποιήσεις είναι γυναίκες που εργάζονται στο ίδρυμα οι οποίες και έβαζαν τα παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών, που φιλοξενούνταν στο ορφανοτροφείο, να συνευρίσκονται ερωτικά…

Η υφυπουργός Εργασίας έκανε γνωστή την υπόθεση μετά από επώνυμη επιστολή από τρία άτομα για τη συγκεκριμένη δομή για το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

«Μου ήρθε επώνυμη καταγγελία από τρία άτομα συσχετισμένα με τη δομή που μου έλεγε ότι υπήρχε βία στα παιδιά και σεξ μεταξύ παιδιών, συγκεκριμένα αγοριών, ηλικίας 7 με 11 ετών και το προσωπικό καθόταν και έβλεπε. Κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, την επομένη πάγωσα την κρατική χρηματοδότηση και οργάνωσα μαζί με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας με ειδικούς. Πήγαν χθες και εξέτασαν τα παιδιά ένα ένα. Τέσσερα παιδιά απομακρύνθηκαν από τη δομή για να εξεταστούν στο νοσοκομείο Παίδων, ώστε να είναι σε ουδέτερο περιβάλλον και να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι γίνεται. Είναι παιδιά που με εισαγγελική παραγγελία έχουν απομακρυνθεί από την οικογένειά τους» είπε στον ΑΝΤ1.

Οι γυναίκες παρακολουθούσαν τα μικρά αγοράκια σε ερωτικές περιπτύξεις και πλέον ελέγχεται αν τις κατέγραφαν και σε βίντεο.

Στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον τέσσερα μικρά παιδιά που φιλοξενούνταν στο ορφανοτροφείο, ενώ τα περισσότερα είχαν μεταφερθεί στο ορφανοτροφείο κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που είχε κρίνει ως ακατάλληλο το οικογενειακό περιβάλλον τους.

Πλέον τα παιδιά έχουν απομακρυνθεί από την δομή και παρακολουθούνται, ώστε να διαπιστωθεί το ψυχολογικό τραύμα που έχουν υποστεί, αλλά και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να καταθέσουν τα όσα έζησαν στο ορφανοτροφείο.

Η υφυπουργός αποκάλυψε πως στην δομή γίνεται πολυεπίπεδος έλεγχος, ενώ όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό θα περάσουν από παιδοψυχιατρικές εξετάσεις.

Σημειώνεται πως η υφυπουργός αποκάλυψε πως σε βάρος του ορφανοτροφείου εκκρεμεί ήδη μια έρευνα, μετά από προηγούμενη μηνυτήρια αναφορά, καθώς είχε διαπιστωθεί πως φιλοξενούνταν σε αυτό πολλά περισσότερα παιδιά από όσα δηλώνονταν στις αρμόδιες Αρχές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter