Σοκαριστικό βίντεο από τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Φιλάντο Καστίλε – 4χρονο κοριτσάκι προειδοποιεί τη μαμά της (Video)

Σοκαριστικό βίντεο από τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Φιλάντο Καστίλε – 4χρονο κοριτσάκι προειδοποιεί τη μαμά της (Video)

Η 4χρονη κόρη της συντρόφου του Φιλάντο Καστίλε, του 32χρονου Αφροαμερικανού που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες ενός αστυνομικού, ακούγεται να ικετεύει την μητέρα της να παραμείνει σιωπηρή και να συνεργαστεί με την αστυνομία, φωνάζοντάς της: «Δεν θέλω να σε πυροβολήσουν».

Στις 7 Ιουλίου 2016 η φίλη του Καστίλε, Ντάιμοντ Ρέινολντς κατέγραψε με το κινητό της τηλέφωνο τις τελευταίες στιγμές του συντρόφου της, ο οποίος είχε μόλις τραυματιστεί από τις σφαίρες του αστυνομικού Τζερόνιμο Γιάνεζ κατά τη διάρκεια τροχαίου ελέγχου στην πόλη Φάλκον Χάιτς στη Μινεσότα.

Η δολοφονία του Καστίλε πυροδότησε διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

Την περασμένη Παρασκευή δικαστήριο έκρινε αθώο τον Γιάνεζ για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού. Ο αστυνομικός κατέθεσε ότι άνοιξε πυρ επειδή φοβόταν ότι ο Καστίλε έφερε όπλο.

Το νέο βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα οι αστυνομικές αρχές, καταγράφει τις στιγμές που ακολούθησαν τον πυροβολισμό και δείχνει τη Ρέινολντς να κάθεται με την 4χρονη κόρη της στο πίσω μέρος του περιπολικού.

Η κόρη της ακούγεται να ζητά από την μητέρα της να μην βρίζει.

«Μαμά, σε παρακαλώ σταμάτα να βρίζεις και να τσιρίζεις. . . δεν θέλω να σε πυροβολήσουν».

Η μητέρα της λέει: «Εντάξει, δώσε μου ένα φιλί. Το κινητό μου μόλις έκλεισε, αυτό είναι όλο».

Η κόρη της απαντά: «Μπορώ εγώ να σε κρατήσω ασφαλή».

Αργότερα στο βίντεο η Ρέινολντς ακούγεται να ζητά από τους αστυνομικούς να της αφαιρέσουν τις χειροπέδες, αλλά η κόρη της την ικετεύει να μην τις βγάλει.

«Όχι, σε παρακαλώ μη, δεν θέλω να σε πυροβολήσουν», λέει το κορίτσι στο βίντεο, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας Minneapolis StarTribune.

Σοκαρισμένοι και εξοργισμένοι εμφανίστηκαν πολλοί χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και οργανώσεις υπεράσπισης πολιτικών δικαιωμάτων, μετά την ανάρτηση του βίντεο και την αναπαραγωγή του στο διαδίκτυο.

«Αυτές είναι λέξεις που κανένα παιδί δεν πρέπει να αρθρώνει», ανέφερε στο twitter το κέντρο Martin Luther King Jr.

«Δεν πίστευα ότι η υπόθεση του Φιλάντο Καστίλε θα μπορούσε να γίνει χειρότερη. . . Αυτό πρέπει να σταματήσει» σχολίασε άλλος χρήστης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter