Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της ΕΛ.ΑΣ για την Αμερικανίδα βιολόγο – Τη βίασε και την σκότωσε (Video)

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της ΕΛ.ΑΣ για την Αμερικανίδα βιολόγο – Τη βίασε και την σκότωσε (Video)

Το κουβάρι της υπόθεσης και την εξιχνίαση του εγκλήματος της Σούζαν Ίτον ξετύλιξε ο γενικός Περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης Κωσταντίνος Λαγουδάκης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα Χανιά παρουσία στελεχών της αστυνομίας. 

Ανέφερε ότι δύο ήταν τα σημαντικά στοιχεία που οδήγησαν στα ίχνη του δράστη: ότι βρέθηκαν πρόσφατα ίχνη από ρόδες αυτοκινήτου που οδηγούσαν στο φρεάτιο, ενώ και η θέση της σορού συνηγορούσαν στο συμπέρασμα ότι η 60χρονη μεταφέρθηκε στο σημείο.

Ο κ. Λαγουδάκης σημείωσε ότι οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν ότι «φέρει σημάδια βίαιης εγκληματικής ενέργειας και πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης». 

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το προφίλ του δολοφόνου της Αμερικανίδας βιολόγου – Φυσιολάτρης, δραστήριος, με τάσεις προβολής (Photos -Video)

«Πραγματοποιήσαμε, συστηματικές αυτοψίες, συλλέξαμε υλικό από κάμερες ασφαλείας, εξετάσαμε μάρτυρες και αξιοποιήσαμε συνδυαστικά όλα τα στοιχεία», τόνισε ο κ. Λαγουδάκης.

Προκάλεσε κατάγματα, τη βίασε και τη σκότωσε

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, σύμφωνα με την αστυνόμο Α’ Ελένη Παπαθανασίου από τη νεκροψία προσδιορίστηκε ως χρόνος θανάτου το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου και ευρήματα που παρέπεμπαν σε ασφυκτικό θάνατο. Παράλληλα, το πτώμα έφερε πολλαπλά κατάγματα πλευρών και προσώπου καθώς και κακώσεις στα χέρια.

Για την ημέρα του εγκλήματος η κυρία Παπαθανασίου ανέφερε ότι «ο δράστης με κίνητρο τη σεξουαλική κακοποίηση τη χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητο για να την ακινητοποιήσει. Έχοντας χάσει τις αισθήσεις της την τοποθέτησε στο πορτ μπαγκάζ και τη μετέφερε στο φρεάτιο εξαερισμού του πολεμικού καταφυγίου όπου την απέρριψε αφού προηγουμένως τη βίασε. Αμέσως μετά τοποθέτησε παλέτα στην είσοδο και κατευθύνθηκε σε παρακείμενο νεκροταφείο όπου καθάρισε ίχνη που θα μπορούσαν να τον ενοχοποιήσουν» .

Δεν διευκρινίστηκε στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου αν η 60χρονη Αμερικανίδα είχε τις αισθήσεις της ή όχι, τη στιγμή του βιασμού.

Η κυρία Παπαθανασίου συμπλήρωσε ακόμη ότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως πειστήρια το αυτοκίνητο και είδη ένδυσης και αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων.

Οι αντιφάσεις του 27χρονου

Όπως τόνισε ο κ. Λαγουδάκης ο 27χρονος εξεταζόμενος περιέπεσε σε αντιφάσεις και υπό το βάρος των στοιχείων που είχαμε συλλεχθεί ομολόγησε την πράξη του. Μάλιστα σήμερα θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter