Σοκάρουν οι αριθμοί: «Καλπάζει» ο κορονοϊός χωρίς κανένα μέτρο προστασίας – 1.145 νεκροί τον Ιούλιο

Σοκάρουν οι αριθμοί: «Καλπάζει» ο κορονοϊός χωρίς κανένα μέτρο προστασίας – 1.145 νεκροί τον Ιούλιο

Με… σπασμένα φρένα συνεχίζεται η πορεία της πανδημίας καθώς εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν την ζωή τους κάθε εβδομάδα την ώρα που η κυβέρνηση αρνείται να λάβει μέτρα με το βλέμμα στον τουρισμό.

Μάλιστα χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι από τους 387 νεκρούς τον Ιούνιο, φτάσαμε ξαφνικά στους 1.145 τον Ιούλιο. Αναλυτικότερα, την εβδομάδα αναφοράς του ΕΟΔΥ, 04 Ιουλίου 2022 – 10 Ιουλίου 2022, καταγράφηκαν 16 θάνατοι, φτάνοντας στην εβδομάδα 25 έως 31 Ιουλίου, με 355 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

Την ίδια ώρα σοκάρουν τα νούμερα από τους νεκρούς της πανδημίας στην χώρα μας, καθώς μέχρι τις 30 Ιουνίου, ανέρχονταν σε 30.232, ενώ στις 31 Ιουλίου εκτοξεύτηκε στους 31.377 σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του καθηγητή Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης ο οποίος την Δευτέρα, έκανε λόγο για 400.000-500.000 ενεργά κρούσματα, επισημαίνοντας επίσης πως τόσο οι διασωληνώσεις όσο και οι θάνατοι παρουσιάζουν αύξηση, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί.

Είχε προηγηθεί το «τέλος» της πανδημίας που είχε σφυρίξει η κυβέρνηση, ενώ στη συνέχεια ο ΕΟΔΥ έκοψε την καθημερινή ενημέρωση για την πανδημία.

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τα αποκαλυπτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ, τονίζοντας: «Τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ αναφέρουν 387 απώλειες συμπολιτών μας για τον Ιούνιο και 1.145 για τον Ιούλιο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ένοχη για την υγειονομική τραγωδία που ζει η χώρα. Ποτέ δεν πίστεψε σε ένα ισχυρό, δημόσιο σύστημα υγείας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter