Σομαλία: 19 νεκροί από επίθεση βομβιστή σε εστιατόριο – Πολύ σκληρό Video

Σομαλία: 19 νεκροί από επίθεση βομβιστή σε εστιατόριο – Πολύ σκληρό Video

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι επιτέθηκαν με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο σε κατάμεστο ξενοδοχείο και στο διπλανό του εστιατόριο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, την Μογκαντίσου, ανακοίνωσε σήμερα ο αξιωματούχος της αστυνομίας Αμπντί Μπασίρ. Η κατασταση της ομηρείας έληξε λίγες ώρες αργότερα.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ.

Αρχικά ένας βομβιστής-καμικάζι έπεσε το αυτοκίνητο στο κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζεται το ξενοδοχείο Posh και ένοπλοι εισέβαλαν αμέσως μετά.

Ο Μπασίρ δήλωσε στο Reuters ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Σομαλίας πήραν τον έλεγχο του εστιατορίου τα μεσάνυχτα αφού προηγουμένως οι δράστες κρατούσαν ομήρους στους χώρους του για πολλές ώρες. Πέντε από τους δράστες σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ολόκληρη η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, ενώ ακούγονται σποραδικά πυρά.

Ένας άλλος αξιωματικός της αστυνομίας της σομαλικής πρωτεύουσας, ο Αμπουκάρ Μοχάμεντ, είχε κάνει λόγο νωρίτερα για τουλάχιστον «έξι νεκρούς και πολλούς τραυματίες».

Η οργάνωση αλ Σεμπάμπ, παρότι μετά το 2011 απώλεσε με τις επιχειρήσεις της δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης τα περισσότερα από τα εδάφη που έλεγχε, εξαπολύει συχνά επιθέσεις στη Σομαλία και τείνει να επικεντρώνεται στην πρωτεύουσα και περιοχές που ελέγχονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Στόχος της είναι να διώξει από τη χώρα τις δυνάμεις της Αφρικανικής Ένωσης, να ανατρέψει την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση και να επιβάλει τη δική της εκδοχή του ισλαμικού νόμου, της σαρίας, στο κράτος αυτό στο Κέρας της Αφρικής.

Η Σομαλία βρίσκεται σε πόλεμο από το 1991, όταν πολέμαρχοι ανέτρεψαν τον δικτάτορα Σιάντ Μπαρέ και κατόπιν στράφηκαν ο ένας εναντίον του άλλου.

Προσοχή το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter