Σομαλία: 5 νεκροί από έκρηξη αυτοκινήτου σε ξενοδοχείο

Σομαλία: 5 νεκροί από έκρηξη αυτοκινήτου σε ξενοδοχείο

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, όταν εξερράγη ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε ένα ξενοδοχείο, στην κεντρική Σομαλία.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ, σύμφωνα με την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν άλλοι 14 άνθρωποι ενώ καταστράφηκε το ξενοδοχείο και τα γειτονικά κτίρια στην πόλη Τζοουχάρ, που απέχει περίπου 90 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μογκαντίσου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες έπεσαν με το αυτοκίνητο, που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά, στον εξωτερικό τοίχο του ξενοδοχείου Nur-doob, το οποίο επιλέγουν συχνά για τη διαμονή τους πολλοί πολιτικοί. «Σκότωσαν πέντε πολίτες, μεταξύ των οποίων γυναίκες που εργάζονταν στο ξενοδοχείο και φύλακες ασφαλείας», είπε ένας αστυνομικός, ο Μοχάμεντ Άλι. «Άλλοι 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μάλιστα κάποιοι από αυτούς βρίσκονταν μέσα σε κτίρια τα οποία δεν είναι καν κοντά στο ξενοδοχείο», πρόσθεσε.

Η Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη

Οι Σεμπάμπ, μια οργάνωση που πρόσκειται στην Αλ Κάιντα και προσπαθεί να ανατρέψει τη σομαλική κυβέρνηση εδώ και πάνω από 10 χρόνια, ανέλαβαν την ευθύνη με ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε έναν ιστότοπο ισλαμιστικής προπαγάνδας. Οι ισλαμιστές αντάρτες εκδιώχθηκαν από τη Μογκαντίσου και από άλλες πόλεις το 2011, χάρη στην επέμβαση μιας δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης, όμως διατηρούν τον έλεγχο μεγάλων περιοχών στην ύπαιθρο.

Ο νέος πρωθυπουργός Χάμζα Άμπντι Μπάρε, που ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούνιο μετά τις βουλευτικές εκλογές, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα βοηθήσει τους τραυματίες.

Ο Μοχάμεντ Άλι είπε ότι η έκρηξη αυτή ήταν «η ισχυρότερη που έχει δει ποτέ στην Τζοουχάρ».

Ο Μάχαντ Ιμπραχίμ, ένας κάτοικος της πόλης, αφηγήθηκε ότι είδε θραύσματα και σύννεφα καπνού και στάχτης. «Είδα πτώματα κάτω από τα συντρίμμια της πλευράς του ξενοδοχείου που κατέρρευσε», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι από το ωστικό κύμα ξεκόλλησε η στέγη του σπιτιού του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter