Σομαλία: H χειρότερη εισβολή ακρίδων της 25ετίας – Καταβρόχθισαν τις σοδειές, απελπισμένοι οι αγρότες (Photos/Videos)

Σομαλία: H χειρότερη εισβολή ακρίδων της 25ετίας – Καταβρόχθισαν τις σοδειές, απελπισμένοι οι αγρότες (Photos/Videos)

Σομαλοί αγρότες απηύθυναν έκκληση χθες Σάββατο στις αρχές της χώρας και στη διεθνή κοινότητα να τους βοηθήσουν να σώσουν τις σοδειές τους, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με εισβολή ακρίδων, που τους έχει αφήσει ανήμπορους να θρέψουν τις οικογένειές τους.

«Οι ακρίδες ήδη καταβρόχθισαν τον βοσκότοπό μας και τώρα προσπαθούμε να σώσουμε τουλάχιστον το αγρόκτημά μας, όπου έχουμε φυτέψει καρπούζια και φασολάκια. Δεν είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε τις καλλιέργειες, ζητάμε από τη σομαλική κυβέρνηση και τη διεθνή κοινότητα να μας βοηθήσουν», δήλωσε ο Τζάμαντ Μοχάμεντ, αγρότης στη Ντουσάμαρεμπ, πρωτεύουσα της ημιαυτόνομης περιοχής Γκαλγκαντούντ.

Τα έντομα ήδη κατέστρεψαν καλλιέργειες έκτασης 700.000 στρεμμάτων στη Σομαλία και στη γειτονική Αιθιοπία, απειλώντας τα αποθέματα τροφίμων στις δύο χώρες. Πρόκειται για τη χειρότερη εισβολή ακρίδων των τελευταίων 70 ετών, τόνισε την Τετάρτη ο Οργανισμός Επισιτισμού και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Τζίρο, αγρότης στην περιοχή που πλήττεται, δήλωσε ότι γι’ αυτόν είναι αργά: έχασε όλη τη συγκομιδή.

«Οι ακρίδες καταβρόχθισαν [τα φυτά] σε όλη την περιοχή και πλέον έφθασαν στο αγρόκτημά μας, όπου τρώνε τα δικά μας φυτά», είπε ο Τζίρο. «Όλα τέλειωσαν, δεν έμεινε τίποτα για να ταΐσουμε τα παιδιά μας, δεν είμαστε καν σε θέση να αγοράσουμε [τρόφιμα] από την αγορά».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter