Σομαλία: Τουλάχιστον 90 οι νεκροί από ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στο Μογκαντίσου (Photos+Video)

Σομαλία: Τουλάχιστον 90 οι νεκροί από ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στο Μογκαντίσου (Photos+Video)

Τρομερή έκρηξη που οφείλεται σε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, σε φυλάκιο ελέγχου σε πολυσύχναστο προάστιο της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, έλαβε χώρα στη Σομαλία, και αρκετά τοπικά μέσα ενημέρωσης πλέον μεταδίδουν ότι οι νεκροί έφτασαν τουλάχιστον τους 90. 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά την ισχυρή έκρηξη στο φυλάκιο Εξ-Κοντρόλ, ο δήμαρχος του Μογκαντίσου Ομάρ Μουχαμούντ επιβεβαίωσε πως δεκάδες άνθρωποι είχαν τραυματισθεί, στην πλειονότητά τους μαθητές.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters από το νοσοκομείο Μεντίνα, επιβεβαίωσε πως τα ασθενοφόρα μετέφεραν δεκάδες τραυματίες. Οι αρχές έχουν διατάξει τις νοσοκομειακές πηγές να μην αναφέρουν το παραμικρό στοιχείο για τον αριθμό των απωλειών, ενώ και η αστυνομία δεν έχει θελήσει να δώσει κάποιον απολογισμό.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αμέσως μετά την έκρηξη η αστυνομία άνοιξε πυρ, αποτρέποντας πολλούς πολίτες να προστρέξουν για βοήθεια στη σκηνή της έκρηξης.

Μέχρι στιγμής καμμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη, όμως συχνές είναι οι παρόμοιες επιθέσεις που πραγματοποιούν οι ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Αλ Κάιντα, που επιδιώκουν να ανατρέψουν την υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της χώρας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter