Σομαλία: Τρομοκρατική επίθεση στο υπουργείο Εσωτερικών με 12 νεκρούς

Σομαλία: Τρομοκρατική επίθεση στο υπουργείο Εσωτερικών με 12 νεκρούς

Στόχος τρομοκρατικής επίθεσης έγινε το υπουργείο Εσωτερικών της Σομαλίας, στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, με τραγικό απολογισμό συνολικά 12 νεκρούς το Σάββατο. Αυτή η ενέργεια αυξάνει κι άλλο τη λίστα με τις τρομοκρατικές ενέργειες που έχουν εκδηλώσει η οργάνωση αλ Σαμπάμπ και οι ένοπλες ομάδες που την υποστηρίζουν.

Από την επίθεση των εξτρεμιστών ισλαμιστών στο υπουργείο Εσωτερικών σκοτώθηκαν εννιά άτομα, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τρεις τρομοκράτες, μετά από μάχη και ανταλλαγή πυροβολισμών που διήρκεσε τουλάχιστον δύο ώρες.

Στο εσωτερικό του κτιρίου εγκλωβίστηκαν αρκετές δεκάδες υπάλληλοι και πολίτες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κάποιοι πήδηξαν από τα παράθυρα για να διαφύγουν, με συνέπεια να τραυματιστούν σοβαρά ή και να χάσουν τη ζωή τους. Όπως ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές της Σομαλίας, τουλάχιστον 13 άτομα μεταφέρθηκαν με τραυματισμούς στα νοσοκομεία.

Η επίθεση που πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου η αλ Σαμπάμπ, ξεκίνησε με την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, το οποίο ο οδηγός του έριξε πάνω στην κεντρική μπάρα της εισόδου του υπουργείου.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας, δεκάδες άτομα φυγαδεύτηκαν από τις εγκαταστάσεις του υπουργείου, ενώ πολλά ασθενοφόρα κατέφτασαν στο σημείο για τους τραυματίες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter