Εργαζόμενοι ΓΓΠΣ, ΗΔΙΚΑ, ΕΔΥΤΕ κατά Πιερρακάκη: «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προτίμησε το κρυφτό»

Εργαζόμενοι ΓΓΠΣ, ΗΔΙΚΑ, ΕΔΥΤΕ κατά Πιερρακάκη: «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προτίμησε το κρυφτό»

«Για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες που παλεύουν για αναβαθμισμένες δημόσιες υπηρεσίες υπάρχει μόνο κοροϊδία για ρυθμίσεις που όλο «νομοθετούνται» αλλά τελικά δεν «βρίσκεται» το κατάλληλο νομοσχέδιο για να ενσωματωθούν οι ρυθμίσεις αυτές», σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα Σωματεία εργαζομένων σε ΓΓΠΣ, ΗΔΙΚΑ και ΕΔΥΤΕ.

Τα Σωματεία επισημαίνουν σε κοινή τους ανακοίνωση την επιτυχημένη και μαζική απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης 9 Μαρτίου, με την οποία κορυφώθηκε η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, στηλιτεύοντας το γεγονός πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προτίμησε να κρυφτεί.

«Δεν τόλμησαν να κοιτάξουν στα μάτια το προσωπικό των οργανισμών που μέχρι πρόσφατα υμνούσαν σαν το βασικό πρωταγωνιστή του πολυδιαφημισμένου ψηφιακού εκσυγχρονισμού της χώρας. Παρόλο που η κινητοποίηση ήταν ήδη γνωστή από μέρες, δεν υπήρξε κανένας υπεύθυνος για να συζητήσει με τα προεδρεία των Σωματείων, που ζήτησαν συνάντηση. Μόνο η παρουσία της αστυνομίας απέμεινε για να «εκπροσωπήσει» την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου», επισημαίνουν.

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. «Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε την διαρκή υποβάθμιση των μισθών και των συνθηκών εργασίας μας. Δεν μπορούμε και δεν θα συμβιβαστούμε με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση που υπονομεύουν την λειτουργία των οργανισμών και ανοίγουν την πόρτα στην είσοδο την ιδιωτικών εταιρειών. Δεν είναι δυνατόν να ζήσουμε άλλο με τα ψίχουλα που η κυβέρνηση αποκαλεί «μισθό».

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση

Με μια μαζική απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης κορυφώθηκε η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των Σωματείων της ΓΓΠΣ της ΗΔΙΚΑ και του Συλλόγου ΕΔΥΤΕ την Πέμπτη 9-3-2023.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες για μια ακόμα φορά δήλωσαν την αποφασιστικότητα τους να διεκδικήσουν και να κερδίσουν ρυθμίσεις που θα κατοχυρώνουν την λειτουργία των οργανισμών στους οποίους εργάζονται, θα τους αναβαθμίζουν με προσωπικό και επενδύσεις στις υποδομές, θα στηρίζουν το εισόδημα τους που έχει υποστεί δραματική συρρίκνωση και θα κατοχυρώνουν τις εργασιακές σχέσεις τους.

Μπροστά σε αυτήν την μαχητική παρουσία των εργαζομένων η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και οι εκπρόσωποι της προτίμησαν να κρυφτούν. Δεν τόλμησαν να κοιτάξουν στα μάτια το προσωπικό των οργανισμών που μέχρι πρόσφατα υμνούσαν σαν το βασικό πρωταγωνιστή του πολυδιαφημισμένου ψηφιακού εκσυγχρονισμού της χώρας. Παρόλο που η κινητοποίηση ήταν ήδη γνωστή από μέρες, δεν υπήρξε κανένας υπεύθυνος για να συζητήσει με τα προεδρεία των Σωματείων, που ζήτησαν συνάντηση. Μόνο η παρουσία της αστυνομίας απέμεινε για να «εκπροσωπήσει» την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Η εικόνα αυτή αποτελεί ντροπή για την πολιτική ηγεσία και μόνο θυμό προκαλεί στους εργαζόμενους.

Για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες που παλεύουν για αναβαθμισμένες δημόσιες υπηρεσίες υπάρχει μόνο κοροϊδία για ρυθμίσεις που όλο «νομοθετούνται» αλλά τελικά δεν «βρίσκεται» το κατάλληλο νομοσχέδιο για να ενσωματωθούν οι ρυθμίσεις αυτές.

Την ίδια ώρα όμως, βρίσκεται χώρος για τη συνέχιση του κυβερνητικού έργου. Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων των δημοσίων υπηρεσιών (νομοσχέδιο για ιδιωτικοποίηση νερού, ογκολογικό Παίδων κτλ) συνεχίζεται με πληθώρα νέων νομοσχεδίων στην βουλή.

Επαναλαμβάνουμε ότι οι διεκδικήσεις μας πρέπει να αντιμετωπίζονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, σαν επένδυση στην ανάπτυξη της δημόσιας συνιστώσας της πληροφορικής και ως προϋπόθεση για τη διασφάλιση του Δημόσιου χαρακτήρα των κρίσιμων υποδομών και δεδομένων της χώρας. Τέλος με τη σειρά μας, προειδοποιούμε για τους κινδύνους που ενέχουν στην εκχώρηση δομών, λειτουργιών και δεδομένων στον ιδιωτικό τομέα και ως εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν βορά και έρμαιο των επιθυμιών των ιδιωτικών συμφερόντων.

Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε την διαρκή υποβάθμιση των μισθών και των συνθηκών εργασίας μας. Δεν μπορούμε και δεν θα συμβιβαστούμε με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση που υπονομεύουν την λειτουργία των οργανισμών και ανοίγουν την πόρτα στην είσοδο την ιδιωτικών εταιρειών. Δεν είναι δυνατόν να ζήσουμε άλλο με τα ψίχουλα που η κυβέρνηση αποκαλεί «μισθό».

Τους προειδοποιούμε πως δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Θα συνεχίσουμε χωρίς διακοπή μέχρι την οριστική δικαίωση των αιτημάτων μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στη Γ.Γ.Π.Σ.
Το Δ.Σ. του Σωματείου Προσωπικού Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.
Το Δ.Σ. Συλλόγου ΕΔΥΤΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter