Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων: Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε εργαζόμενη

Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων: Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε εργαζόμενη

Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης σε εργαζόμενη καλεί το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού με κεντρικό σύνθημα «οι εργατικοί αγώνες δεν είναι νόμιμοι ούτε παράνομοι αλλά δίκαιοι», την Πέμπτη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας της Πεύκης (Πίνδου και Αγίας Παρασκευής)

Σύμφωνα με την καταγγελία, η γυναίκα διεκδικούσε τα ένσημά της από συνοικιακό σουβλατζίδικο, εργοδότρια υπέβαλε μήνυση και αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν να συλλάβουν την εργαζόμενη. Ακολουθεί όλη η ανακοίνωση του Σωματείου.

Αναλυτικά το κάλεσμα: 

Την Πέμπτη 9/12 σε προκαθορισμένο ραντεβού στον ΕΦΚΑ Αμαρουσίου εκδικαζόταν η καταγγελία συναδέλφισσας που διεκδικούσε τα ένσημά της από συνοικιακό σουβλατζίδικο της Πεύκης, εισέβαλαν αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να συλλάβουν την εργαζόμενη ύστερα από μήνυση της εργοδότριας.

Η έντονη κινητοποίηση της αστυνομίας εκτιμούμε πως αποσκοπούσε στον εκφοβισμό της εργαζόμενης, στην παρεμπόδιση από το να είναι παρούσα στην εκδίκαση της υπόθεσής της, αλλά και στη δημιουργία εντυπώσεων απέναντι στα μέλη της επιτροπής του ΕΦΚΑ.

Ως Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων εδώ και 14 χρόνια αγωνιζόμαστε μέσω της συνέλευσης μας η οποία είναι ανοιχτή-οριζόντια και ενάντια σε λογικές γραφειοκρατικού συνδικαλισμού. Διεκδικούμε μέσα στους χώρους της δουλειάς, ενημερώνουμε συναδέλφους και συναδέλφισσες για τα εργασιακά μας δικαιώματα, παρευρισκόμαστε στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και της Επιθεώρησης Εργασίας και οργανώνουμε παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Η συνδικαλιστική δράση των σωματείων βάσης ενοχλεί τα αφεντικά γιατί αποδίδει και για να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους προσπαθούν να την ποινικοποιήσουν. Όπως βλέπουμε και στη συγκεκριμένη υπόθεση γίνεται απόπειρα μετατροπής μίας εργατικής διαφοράς σε ποινικό αδίκημα.

Τα αφεντικά έχουν τα πάντα με το μέρος τους, πόσο μάλλον τώρα που ζούμε σε μία περίοδο που ψηφίζονται συνεχώς νομοσχέδια τα οποία επιτήθονται στη δράση των σωματείων και ευρύτερα στον κόσμο της εργασίας (φακέλωμα συνδικάτων, ποινικοποίηση απεργίας, απαγόρευση διαδηλώσεων).

Απέναντι στα αφεντικά που μας βλέπουν μόνες και αδύναμες, εμείς δεν εκφοβιζόμαστε από τις κινήσεις τους γιατί έχουμε η μία την άλλη. Απαντάμε με συλλογικούς αγώνες, διεκδικήσεις, παρεμβάσεις και συναδελφική αλληλεγγύη. Δε θα αφήσουμε καμία συναδέλφισσα μόνη απέναντι στα αφεντικά. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω. Καλούμε τα συνάδελφά μας να οργανωθούμε και να μαζικοποιήσουμε τους αγώνες μας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter