Σώοι βρέθηκαν οι δύο Ουκρανοί προσκυνητές στο Άγιον Όρος

Σώοι βρέθηκαν οι δύο Ουκρανοί προσκυνητές στο Άγιον Όρος

Τέλος καλό στην περιπέτεια των δύο Ουκρανών προσκυνητών οι οποίοι αγνοούνταν από την Παρασκευή το απόγευμα στον Άθω. Βρέθηκαν σώοι από κλιμάκιο που συμμετείχε στις έρευνες για τν εντοπισμό τους, στην περιοχή Βίγλας Μεγίστης Λαύρας, κοντά στη σκήτη του Αγίου Προδρόμου.

Το πρωί της Παρασκευής οι δύο Ουκρανοί ξέκοψαν από το γκρουπ των συμπατριωτών τους για να επισκεφτούν κελιά των ασκητών που ζουν απομονωμένοι στο Όρος.

Τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ άρχισαν να τους αναζητούν όμως έως αργά το απόγευμα της Παρασκευής οι έρευνες τους ήταν άκαρπες.

Επικοινώνησαν, με την Πυροσβεστική, ενημερώνοντας για τους δύο αγνοούμενους. Από εκείνη την ώρα, ξεκίνησαν οι έρευνες των σωστικών συνεργείων της Πυροσβεστικής, κλιμακίου της ΕΜΑΚ, Εθελοντικών Ομάδων Διάσωσης αλλά και εντός ελικοπτέρου.

Οι δύο αγνοούμενοι είπαν ότι έχασαν τον προσανατολισμό τους λόγω της ομίχλης και αναγκάστηκαν να βρουν πρόεχειρο κατάλυμα περιμένοντας να υποχωρήσει η καταιγίδα. Για προληπτικούς λόγους θα μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας Καρυών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter