«Σόου» Μητσοτάκη στον Σκάι για το δόγμα «νόμος και τάξη» μετά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής

«Σόου» Μητσοτάκη στον Σκάι για το δόγμα «νόμος και τάξη» μετά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής

Χθες η αντιτρομοκρατική επιχείρηση της ΕΛΑΣ και οι συλληφθέντες ως μέλη της “Επαναστατικής Αυτοάμυνας” μαζί με εξωτερικά πλάνα από τις “γιάφκες” τους, σήμερα πρωί-πρωί, την ίδια ώρα που ξεκινούσε ο Μαραθώνιος, τα ΜΑΤ εισέβαλαν για άλλη μια φορά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, και λίγο μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δίνει συνέντευξη στον Σκάι και τον Γιώργο Αυτιά επαναλαμβάνοντας ότι «οι Ελληνες θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς».

Ο πρωθυπουργός αξιοποιώντας επικοινωνιακά το “έργο” της ΕΛΑΣ, έκανε εκτενή αναφορά τόσο στην εξάρθρωση της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα, από την αντιτρομοκρατική, όσο και στην επιχείρηση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ.

«Τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων, των κατασκευαστών μολότοφ και των διακινητών εντός των πανεπιστημίων», είπε, ενώ άδραξε την ευκαιρία να αναφερθεί και στα πανεπιστήμια με αφορμή την επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ και τις πληροφορίες της ΕΛΑΣ ότι βρέθηκαν κοντάρια, κράνη και άδεια μπουκάλια εντός του πανεπιστημίου. «Αυτά τελειώνουν. Τα πανεπιστήμια αποδίδονται στους φοιτητές και τους εργαζομένους».

Συνεχάρη την αντιτρομοκρατική «για την πολύ μεγάλη επιτυχία», προσθέτοντας ότι «εξάρθρωσαν έναν πολύ επικίνδυνο επιχειρησιακό βραχίονα της νέας ελληνικής τρομοκρατίας». Αναφερόμενος στην ενίσχυση της ασφάλειας σημείωσε ότι 1.500 νέοι αστυνομικοί ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους και οι πρώτοι τις επόμενες εβδομάδες θα βγουν στην Αθήνα.

Το δόγμα “νόμος και τάξη” αποτελεί βασικό πυλώνα όπως αποδεικνύεται όχι μόνο από τα σημερινά λεγόμενα του πρωθυπουργού αλλά και από τα έργα της κυβέρνησης και της αστυνομίας με τις εκκενώσεις κτιρίων που φιλοξενούσαν οικογένειες μεταναστών και προσφύγων, τα χημικά στις πρόσφατες φοιτητικές διαδηλώσεις, ή την επανασύσταση της περιβόητης περιφερόμενης ομάδας δίκυκλης καταστολής Δέλτα.

Υποσχέθηκε και… δωράκια

Ο Κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε και «δωράκια» προς τους πολίτες σημειώνοντας ότι το υπερπλεόνασμα θα δοθεί στο τέλος του έτους στοχευμένα στους αδύναμους, ενώ επανέλαβε ότι την επόμενη χρονιά θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό στέλνει το μήνυμα ότι «το σύστημα σφίγγει» καθώς όσοι δικαιούνται άσυλο, θα το παίρνουν και όσοι δεν δικαιούνται, θα επιστρέφουν. Είπε ότι θα δημιουργηθούν κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα σημειώνοντας ότι θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023, στο τέλος της τετραετίας, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα προσαρμοστεί στις αποφάσεις του ΣΤΕ για το ασφαλιστικό και υπογράμμισε πως το σύνολο, που θα υπάρχει από τις ασφαλιστικές εισφορές με το νέο ασφαλιστικό και την φορολογική μεταρρύθμιση, θα είναι σημαντικά θετικό. Είπε ακόμη ότι το νέο ασφαλιστικό θα είναι απλό και δίκαιο.

Επανέλαβε, τέλος, ότι η κυβέρνηση υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και είπε ότι έως το τέλος της τετραετίας θα έχουν καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος και η εισφορά αλληλεγγύης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter