Σόου οπαδών του Σώρρα στα δικαστήρια – Απών ο ίδιος

Σόου οπαδών του Σώρρα στα δικαστήρια – Απών ο ίδιος

Απαράδεκτη για νομικό λόγο κηρύχθηκε η δίκη με κατηγορούμενους τον καταζητούμενο, Αρτέμη Σώρρα και τον συνεργάτη του,Μανώλη Λαμπράκη, για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων από κοινού σχετικά με τα περιβόητα…600 δις ευρώ.

Ο Αρτέμης Σώρρας δεν εμφανίστηκε , όπως ήταν αναμενόμενο, στο ακροατήριο

Σόου των οπαδών του και του συνηγόρου του, μέσα και έξω από τα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Ξέσπασαν σε χειροκρότημα μέσα στο ακροατήριο φωνάζοντας «άξιοι» στον Δικαστή και τον Εισαγγελέα της έδρας.

Έξω από το κτίριοι οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα , όπως “εμπρός Αρτέμη Σώρρα να πάρουμε τη χώρα» και «άκουσε Αρτέμη, το καθεστώς σε τρέμει».

Ακολούθησε …ομιλία από το συνήγορο του Σώρρα, ενώ οι οπαδοί μαζεύτηκαν στην πλατεία των δικαστηρίων και φώναξαν όλοι μαζί τον όρκο στην “Ελλήνων Συνέλευσις” του καταζητούμενου αρχηγού τους και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.

Η Υπόθεση

Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη δικογραφία έφτασε ξανά στο ακροατήριο μετά από αναίρεση του Αρείου Πάγου στην απόφαση που είχε εκδώσει το μονομελές Πρωτοδικείο το 2013, η οποία αθώωνε τους δυο κατηγορούμενους με το σκεπτικό ότι ο Αρτέμης Σώρρας ενδεχομένως και να είναι διαχειριστής του μυθικού ποσού των 600 δις ευρώ.

Ωστόσο η είδηση εν προκειμένω είναι ότι η υπόθεση έφτασε κατά λάθος στο ακροατήριο καθώς δεν επρόκειτο να δικαστεί ξανά.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές κακώς εισήχθη να δικαστεί εκ νέου αφού η αναίρεση έγινε μόνο για να αφαιρεθεί από τη νομολογία το περιβόητο πλέον σκεπτικό της απόφασης σχετικά με το αν ο Αρτέμης Σώρρας είναι διαχειριστής του επίμαχου ποσού. Επειδή λοιπόν το αδίκημα που κρίθηκε με την απόφαση του 2013 είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και παρήλθε η προθεσμία της έφεσης υπέρ του νόμου δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Απόντες

Απών από το δικαστήριο ήταν και ο συνεργάτης του Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος εκπροσωπείται ούτε από δικηγόρο.

Ο συνήγορος του ίδιου του Σώρρα υπέβαλε μια σειρά από ενστάσεις οι οποίες απορρίφθηκαν με αποτέλεσμα “λογομαχία” του με τον εισαγγελέα σε βάρος του οποίου υπέβαλλε και …μήνυση.

Ο συνήγορος του καταζητούμενου επικεφαλής της “Ελλήνων Συνέλευσις” υποστήριξε στο δικαστήριο ότι είναι κατάχρηση εξουσίας να διωχθεί ένας αθώος για δεύτερη φορά, ενώ ως προς την αναίρεση του Αρείου Πάγου υποστήριξε ότι αποτελεί κατάργηση της έννοιας δικαίου καθώς η τότε πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου θα έπρεπε να έχει αυτοεξαιρεθεί από την Ολομέλεια που δίκασε την υπόθεση επειδή στη συνέχεια ανέλαβε θέση στο πρωθυπουργικό γραφείο ενώ ο κ. Σώρρας είχε ήδη καταθέσει μήνυση σε βάρος του πρωθυπουργού.

Μετά από πολύωρη διακοπή της διαδικασίας, λόγω της μήνυσης σε βάρος του εισαγγελέα της έδρας, ανέβηκε στην έδρα άλλος εισαγγελέας ο οποίος πρότεινε να κηρυχθεί απαράδεκτη η διαδικασία:

«Έχει εκδοθεί αμετάκλητη αθωωτική απόφαση και ανεξάρτητα αν έγινε δεκτή η αναίρεση δεν επηρεάζει τα δικαιώματα των κατηγορουμένων άρα δεν υπάρχει περιθώριο ποινικής αξιολόγησης τους αφού δεν είναι πλέον κατηγορούμενοι. Ζητώ Να κηρυχθεί απαράδεκτη η παρούσα διαδικασία εναντίον τους.»

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε:

«Κηρύσσεται απαράδεκτη η συζήτηση και παραπέμπεται η δικογραφία στην εισαγγελία για τα νόμιμα.»

Τα κακουργήματα

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και επτά ακόμα συνεργατών του, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σωρεία κακουργηματικών πράξεων που αφορούν στην την κατ’ εξακολούθηση εξαπάτηση χιλιάδων πολιτών, ότι διαθέτει δήθεν 600 δισ. δολάρια, για να σβήσει το δημόσιο χρέος της χώρας αλλά και τα ιδιωτικά πολιτών, προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημιά στο δημόσιο αλλά και σε ασφαλιστικά ταμεία.

Το πλαίσιο ποινής που αντιμετωπίζουν ο Αρτέμης Σώρρας και οι συνεργάτες του φτάνει , σε περίπτωση καταδίκης τους, έως και την ισόβια κάθειρξη, καθώς οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι:

– Απόπειρα απάτης και απάτη τετελεσμένη κατά Δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 Περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου.

– Συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξης εγκληματική οργάνωση

– Διασπορά ψευδών ειδήσεων

– Πρόκληση για διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος

– Νομιμοποίηση Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

– Ψεύδη καταμήνυση και ψευδορκία μάρτυρα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter