Σόου Παπαδημητρίου με φωνές και έντονο εκνευρισμό στη δίκη για τις 140 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Σόου Παπαδημητρίου με φωνές και έντονο εκνευρισμό στη δίκη για τις 140 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Σε έξαλλη κατάσταση,_x000D_
φανερά εκνευρισμένος και με το Documento ανά χείρας εμφανίστηκε ενώπιον του_x000D_
δικαστηρίου σήμερα, ο πρώην «αιώνιος» διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος_x000D_
Παπαδημήτριου. 

Ο κατηγορούμενος σε υποθέσεις του «αμαρτωλού» Κέντρου σ΄ ένα κακής ποιότητας επικοινωνιακό σόου, κουνούσε επιδεικτικά την εφημερίδα καθώς και το δημοσίευμα του documentonews.gr από την κάλυψη της προηγούμενης ακροαματικής διαδικασίας, φωνάζοντας έντονα προς την Έδρα ότι το θέμα έχει πάρει μεγάλη διάσταση επικοινωνιακά και πρόκειται περί δολοφονίας χαρακτήρος. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να απειλήσει την πολιτική αγωγή με μηνύσεις.

«Θελω να σας δηλώσω ότι με τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα επικοινωνιακά, πραγματικά πρόκειται περί δολοφονίας χαρακτήρος. Βλέπω το πρόσωπό μου στο Documento και λεπτομέρειες από τη δίκη. Η απολογία μου είναι λεπτό θέμα και ζητάω να απολογηθώ τελευταίος», είπε σε πολύ υψηλό τόνο και τρέμοντας.

Οι φωνές του κατηγορούμενου δεν άφησαν χωρίς αντίδραση την Έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την πρόεδρο να του απαντάει: «Σήμερα θα απολογηθείτε. Τελευταίος ή όχι. Σήμερα. Αν θέλετε τελικά, να απολογηθείτε».

Κατηγορούμενος (Παπαδημητρίου): Έχει πάρει τέτοια διάσταση που είμαι υποχρεωμένος να…

Πρ.: Δικό σας θέμα.

Κατηγ.: Δεν είμαι έτοιμος να απολογηθώ. Βγαίνω από το νοσοκομείο. Είχα επιληπτικές κρίσεις.

Πρ.: Όχι κε Παπαδημητρίου δεν έχει άλλο χρονο. Τον έχετε εξαντλήσει τον χρόνο. Πρώτος έπρεπε να απολογηθείτε.

Κατηγ.: Δεν κωλύω τη διαδικασία κα Πρόεδρε.

Πρ.: Έπρεπε να είχατε προετοιμαστεί καλύτερα.

Κατηγ.: Δεν έχω προετοιμαστεί.

Πρ.: Οφείλατε να προετοιμαστείτε τόσο καιρό.

Στο σημείο αυτό και ενώ οι τόνοι κινούνται ακόμη σε πολύ υψηλό επίπεδο με δυνατές φωνές από πλευράς Παπαδημητρίου, η συνήγορός του, κα Σάλμα παίρνει το λόγο. «Αυτό που ήθελε να σας πει είναι ότι έχει περάσει μεγάλη περιπέτεια υγείας. Είναι πολύ κακά ψυχολογικά. Πολύ ταραγμένος.Κανενός η φωτογραφία δεν είναι στο Documento (σ.σ εκτός του Παπαδημητρίου).

Ο κατηγορούμενος και πάλι σε πολύ έντονο ύφος επεμβαίνει: «Απολογείται η Αδράμη και έχει φωτογραφία εμένα!. Θα πάω στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο!».

Η συνήγορος του κατηγορούμενου εδώ, αναφέρει κάτι που φέρνει την έντονη αντίδραση της πολιτικής αγωγής. Ηκα Σάλμα αναφερόμενη στο κυριακάτικο ρεπορτάζ του Documento (σ.σ διαβάστε το εδώ: Αργοσέρνονται οι δίκες για το ΚΕΕΛΠΝΟ ), άφησε υπόνοιες λέγοντας πώς έγινε από κάποιον παράγοντα της δίκης. Ερωτηθείσα από την Πρόεδρο ποιόν εννοεί (σ.σ της επισημάνθηκε ότι πρέπει να το διευκρινίσει τα λεγόμενά της), δήλωσε ότι έγινε από την πολιτική αγωγή.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πολιτικής αγωγής (Ιπ. Μυλωνάς), η οποία τόνισε προς την Έδρα ότι πρέπει να σημειωθεί ό,τι ειπώθηκε στα πρακτικά της δίκης.

«Ασκείται μία πίεση από τα δημοσιεύματα. Επιχειρείται να δαιμονοποιηθεί το πρόσωπο του Παπαδημητρίου», σημειώθηκε από πλευράς υπεράσπισης του κατηγορουμένου. Δείχνοντας το ρεπορτάζ του Documento ανέφερε ότι έγινε σε «εποχή ιερή» κατά την οποία ο κατηγορούμενος είχε θέμα υγείας. Είπε δε, ότι το δημοσίευμα παραλληλίζει τη δίκη αυτή με αυτές του Noor 1 και της Χρυσής Αυγής. Σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν πέντε κατηγορούμενοι (σ.σ στην δίκη αυτήν).

Ο Παπαδημήτριου για ακόμη μια φορά στο σημείο αυτό φώναζε πολύ δυνατά εντός της αίθουσας. «Θέλω να έρθει το σώμα του εγκλήματος […] Έχει γίνει δολοφονία»!

Πρ.: Σας παρακαλώ κε Παπαδημήτριου. Να είστε ήρεμος. Είστε σε δικαστήριο!

Προς υπεράσπιση του κατηγορούμενου επενέβη πάλι η συνήγορός του. «Ο κ. Παπαδημητρίου είναι γιατρός. Έχει δουλέψει στη ζωή του. Έχει κερδίσει στη ζωή του από το μηδέν. Όταν ένας άνθρωπος το κάνει αυτό είναι ιερό.».

Αφού πολιτική αγωγή και υπεράσπιση διασταύρωσαν για ακόμη ξίφη τους, η πρόεδρος κάλεσε τον κ. Παπαδημητρίου να απολογηθεί. Παραθέτουμε το διάλογο που ακολούθησε:

Πρ: Ελάτε να απολογηθείτε.

Κατηγ.: Μου στερείται το δικαίωμα της απολογίας

Πρ: Θέλετε να απολογηθείτε;

Κατηγ.: Επειδή δεν είμαι προετοιμασμένος. Δεν βρίσκονται σε ψυχολογική κατάσταση μετά τα δημοσιεύματα (σ.σ του Documento), θέλω να απολογηθώ τελευταίος. Δεν είμαι σε θέση ψυχολογικά επειδή υπάρχουν δημοσιεύματα.

Πρ: Έπρεπε να έχετε απολογηθεί από μέρες.

Συνήγορος Παπαδ.: Σας παρακαλώ πάρα πολύ, λίγες ημέρες μόνο.

Πρ.: Όχι. Τελείωσε. Δε έχετε άλλη μέρα. Αν θέλετε να απολογηθείτε…

Κατηγ.: Όχι σας λέω δεν είμαι ψυχολογικά στη θέση.

Συνήγορος Παπαδ.: Σας λέει δεν είναι έτοιμος […]

Ξανά σε πολύ έντονο ύφος και με φωνές ο Παπαδημήτριου είπε:«Είμαι ψυχολογικά πιεσμένος. Να ηρεμήσω θέλω. Είναι ανθρώπινο. Με εμφανίζουν ότι είμαι […] Ποιό είναι το κατηγορητήριο του βουλεύματος; Γιατί κατηγορούμε;

Πρ.: Διακοπή μισή ώρα.

Κατηγ.: Όχι δεν θα απολογηθώ. Είναι ανθρώπινο. Ζητώ τη Δευτέρα.

Έχοντας ακόμα το Documento στα χέρια του, έδειχνε το εξώφυλλο προς την Έδρα φωνάζοντας πάρα πολύ δυνατά: «Κοιτάξτε! Αποφεύγετε να το δείτε αυτό! Αποφεύγετε! Έχω επηρεαστεί μ’ αυτό! Σας παρακαλώ! Σας παρακαλώ κυρία μου! Δεν είμαι στη θέση να απολογηθώ.

Μετά το απίστευτο επικοινωνιακό σόου με φωνές και ξεσπάσματα ο Παπαδημήτριου πέρασε εκτός αίθουσας με την Έδρα να συνεχίζει την ακροαματική διαδικασία περνώντας στην απολογία της κατηγορούμενης, Ελένης Λιάκουρα, πρώην γραμματέα στο Δ.Σ του ΚΕΕΛΠΝΟ (σ.σ μεταξύ άλλων, κρατούσε τα πρακτικά των Δ.Σ)

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας της κατηγορουμένης (σ.σ διήρκησε περίπου 4 ώρες), στην αίθουσα επέστρεψε ο πρώην «ισόβιος» διευθυντής. Αυτό που συνέβη ήταν μια επανάληψη της αρχής της σημερινής διαδικασίας. Δηλαδή, φωνές από μεριάς του προκειμένου να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη και όχι τη Δευτέρα, όπως νωρίτερα είχε δηλώσει. Αυτό παρατήρησε και η Πρόεδρος της Έδρας, τονίζοντάς του ότι θα απολογηθεί τη Δευτέρα.

Ο κ. Παπαδημήτριου δεν δίστασε μάλιστα να εκτοξεύει και απειλές προς τη μεριά της πολιτικής αγωγής, φωνάζοντας: Σε περιμένουν μηνύσεις…πολλές μηνύσεις!».

Τελικώς, μετά από σύσκεψη της έδρας, αποφασίστηκε η απολογία του κατηγορουμένου να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, 24-7-19.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter